Endometriózis?

2012.12.02.
Szia
Egy kicsit talán bonyolult a történetem...
Kezdeném az elején. 11éves korom óta menstruálok,és sajnos sosem volt megfelelő...,valami mindig hibádzott. A legrosszabb,hogy most,11 év elteltével sem állt még be...(persze voltam ez miatt orvosnál,de a válasz mindig ugyanaz volt,ez normális,majd beáll...),és mindig is rettenetes fájdalmaim voltak és vannak is.5-6 napig van meg általában,és a mennyiséggel nincs gond,viszont az a gyógyszer mennyiség amit szedek ez idő alatt kicsit sok(napi 5-6 no-spa,plusz fájdalomcsillapítók). Sajnos nem egyszer előfordult már olyan is,hogy orvost kellett kihívni hozzám,mert nem hatottak a gyógyszerek,egyszerűen kihánytam,plusz ment a hasam is,és ilyenkor injekciót kaptam,ami kábító hatású,de nagyon szeretem,mert hamar hat,és órákig tökéletesen vagyok. :D Előfordult már ájulás is,bár ez szerencsére ritka. Viszont van,hogy kutya bajom,az első menstruációs napon tudok dolgozni,meg bármit tevékenykedni(persze ilyenkor is gyógyszerek segítségével,mert mondjuk idejében vettem be Donalgint,vagy egyszerre 4 görcsoldót). Leggyakrabban 30 és 40 nap telik el két menstruáció között,de előfordult már olyan is,hogy 50 vagy a fölötti!
Sokat olvastam és hallottam már erről a betegségről,éppen ezért orvoshoz is elmegyek hamarosan,de gondoltam előbb itt teszem fel a kérdést.
Még esetleg annyit hozzáfűznék mind ehhez,hogy körülbelül 2éve hasi fájdalmam van,amit semmihez nem lehet kötni,ismeretlen eredetű fájdalom... Ez alatt a 2év alatt sok vizsgálaton átestem,de semmit nem találtak,lassan már bolondnak néznek,hogy csak kitalálom,vagy nem is tudom. Lehet ez is összeköthető a havimmal(?!)ugyanis a vérzéskor egyáltalán nincs ez a fájdalom,viszont amint elmúlik a vérzés újra előjön ez a fájás,és ilyenkor kegyetlen. (A fájdalomcsillapítók nincsenek erre a fájásra hatással!)
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Endometriózis? kérdésre

Kedves Levélíró!

A panaszok hátterében állhat endometriózis is. A kivizsgálás mindenképpen javasolt. Nem ártana egy hasi ultrahang vizsgálat a gyakori (vérzéssel nem összefüggő) hasi fájdalom miatt. Ezen túl a kivizsgálást a nőgyógyászaton javaslom kezdeni, ha a szakorvos indokoltnak látja, gasztroeterológiai vonalon is tovább lehet haladni. Ne halogasd a vizsgálatot, sajnos nem várható, hogy a panaszok maguktól megszűnnek.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor