hatgerincem

ora 2012-11-24 14:07:32

Kedves Dr.lenne egy par kerdesem magahaz mivel hatgerinc servem van! es nem messze tole az egyik csigojamban ureg vagy valami jukacska van!
16 eves vagyok hamar 17! elegge felek ! a servem pont kozepen talalhato es 5,6 mm a farcsont kozt ha erti! es faj is persze szedek orvassagot szedttem (Troxevazint,midokalmot es aertalt)nem tudom ha ismerie mert Ukrajnaban elek!Az orvosom azt mondha hogy addig nem kell operacio amig a servem nem lessz nagyobb! de en nem akarok semmi ijesmit ! Atforditottam maganak mi a baj (következtetés: osteochondrosis az ágyéki gerincben, deformáló arthritis, lemez kiugrásra L5-S1. Hemangioma L3)szoval meg kell hogy ertse!azt szeretnem tudni hogy mit tehetekk hogy at mennyen.azt szeretnem tudni leginkabb hogy szabade tornazni vagy sprtolni pl. karate tanc gyakorlatok ijesmi mit tehet mit javasolna?kerem segitsen es szeretnem hogy elmagyarazza nekem hogyhogyan lehet kigyogyitani !kerem segitsen.nagyon felek nem akarok operaciora menni!!!

Szakértőnk válasza a hatgerincem kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos nem csak rajtad múlik, hogy lesz-e szükség műtétre. Amit te tehetsz, az az hogy igyekszel kímélni a gerincedet, kerülöd az erőteljes zötykölődéssel és megerőltetéssel járó sportokat, mozgást. Az úszás, a gyógytorna lenne inkább ajánlott (ez utóbbit inkább szakemberrel érdemes végezni, vagy legalábbis elsajátítani). A gerinc melletti (paravertebralis) izomzat erősítése rendkívül fontos. Amennyiben fájdalmaid vannak, nem szteroid gyulladáscsökkentők és pihenés kombinációjától várható eredmény, javulás.

Minden jót:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések