Főoldal / Szakertő válaszol / Betegségek és fertőzések / Alvásproblémámal mihez ke...
  

Alvásproblémámal mihez kezdjek?

ora 2012-10-30 17:23:11
Kedves Doktornő!
19 éves vagyok. Könnyen és gyorsan alszom el. A felkeléssel viszont már gondjaim vannak. Mindegy, mikor fekszem, és mikor kelek, aludhatok akár 6-7-9-12 órát is (Amire nem mellesleg képes is vagyok néha), de nem kelek fel semmire. Ébresztőóra fél napot is visíthat mellettem (többfélét és többet is kipróbáltam). Csak arra kelek, ha párom rázogat vagy kiabál. Plusz probléma, hogy mikor ébreszt erősen agresszív vagyok, elmondása alapján üvöltök vele, szidom a felmenőit és őt magát, arra is volt példa, hogy megcsapkodtam, vagy éppen hozzádobáltam a tárgyakat, ezekre pedig nem emlékszem soha. Régebben az is előfordult, hogy az első reggeli emlék, hogy közli velem, hogy már 40 perce beszélgetünk, kérdem én, akkor árulja már el, hogy miről? Egyik reggelről kivételesen van egy enyhe árnyképem, hogy TÉNYLEG kiabáltam vele, de olyan, mintha nem is én lettem volna.
Minden nap 5-fél6 közt kelek, függően attól, hogy biciklivel, vagy autóval megy dolgozni, akkor ébreszt. Este 10-11 körül kerülök ágyba. Van, amikor hamarabb is.
Mit tudnék tenni? Valószínűleg végre lesz munkahelyem pár héten belül, ezt ott nem játszhatom el, hogy esetleg nem kelek fel, vagy nehezen. Alapból kell minimum egy óra, hogy "bebootoljak", de napközben nagyon ritkán vagyok fáradt, álmos, csak a felkelés ilyen zűrös. Általában az ébresztés után fél-egy órával veszem észre, hogy már a kezemben van a tejeskávém, de hogy hogyan került oda, azt nem tudom. A probléma nem jelentkezik, ha alszik nálunk valaki vagy ha máshol alszom, vagy csak gyengébben. Jelenleg nincs érvényes társadalombiztosításom, így nem tudok orvoshoz fordulni, de már évek óta tartó problémáról van szó.
Nagyon bízom benne, hogy tud valami tanácsot adni, mert tarthatatlan már ez a helyzet...
Szép napot!
Ancsa

Szakértőnk válasza a Alvásproblémámal mihez kezdjek? kérdésre

Kedves Ancsa!

Érvényes biztosítási jogviszony nélkül is jogosult vagy az alapellátás igénybevételére. A leírt probléma oka lehet gyógyszerszedés (errő nem írtál), fokozott szellemi vagy fizikai igénybevétel, stressz stb. Amennyiben ez a panasz már régebb óta fennáll és nem hozható összefüggésbe a fenti okokkal, javasolt lenne a háziorvos felkeresése. Ő ad beutalót további vizsgálatokra.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések