súlyos?

ora 2012-01-07 12:32:19
Tisztelt doktor nő/úr!
A problémám már egy fél éve fenn áll. 16 éves vagyok. Nyáron fájt a mandulám ekkor vettem észre, hogy a manduláim asszimetrikusak és a torokban kis pattanások vannak. Igazából ez elmúlt ezért nem foglalkoztam vele, de mindig észrevettem, hogy az egyik mandulám kicsit nagyobb és ott vannak azok a kis dudorok a torokban. Utánajártam hát az interneten de nem megnyugtató választ kaptam problémáimra. Ez lehet valmi súlyos? Mi lehet ez tán rák? Mik azok a kis dudorkák a torokban? Köszönöm válaszát:

Szakértőnk válasza a súlyos? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nyugalom, gyakorlatilag biztos, hogy ez nem rosszindulatú megbetegedés. Jó lenne látni, hogy milyen kis dudorokra gondolsz, hol vannak ezek? A mandulákon vannak-e tüszők, lepedékkel fedettek-e? Van-e jelenleg bármilyen tüneted?

Azt javaslom, fordulj a háziorvosodhoz, hogy megnézhesse, mi a probléma. Ha szükséges a manduláid nagysága miatt, akkor tovább fog küldeni fül-orr-gégészhez. Addig is azt javaslom, ne stresszeld magad, felesleges. Ja, még egy tanács: nem érdemes túl sokat olvasgtani az interneten, mert csak összezavar.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések