hüvelygomba?!

ora 2011-12-07 17:50:06
Jó napot kívánok!
Az elmúlt pár napban a hüvelyemnél égő, viszkető érzést észleltem. Be is van pirosodva, és fehéren váladékozik. Utánakerestem a tüneteknek, és ezt írták. Lehetséges hogy hüvelygombám van? Nem élek szexuális életet, fogalmam sincs mi történhetett. Édesanyámnak nem igazán szeretnék szólni. Van valami alternatív módszer amivel lehet ellene tenni? Gondoltam Canesten krémre, nem tudom jó ötlet-e. A sima Canesten, nem konkrétan a hüvelyre kifejlesztett. Mit gondol erről? Mennyibe kerül? Tabletta, krém vagy kúp? Köszönöm szépen!

Szakértőnk válasza a hüvelygomba?! kérdésre

Kedves Levélíró!

Valószínűleg tényleg gombás fertőzésed van, és ennek egyáltalán nem kell hogy köze legyen a szexuális élethez. A hüvelyben normál körülmények között is megtalálható rengeteg féle mikróba, ami nem okoz panaszt egészen addig, amíg fel nem borul a hüvely normál (védő) flórája. Azonban ha ez valamilyen oknál fogva megtörténik, akkor létrejöhet a bakterális vagy gombás fertőzés.

Azt javaslom, vegyél a patikában Canesten kombi készítményt (ebben hüvelytabletta és krém is van), ha jól tudom, kettőezer-párszáz Ft-ba kerül. Ha nem szünteti meg a panaszaidat teljes mértékben, akkor fordulj nőgyógyászhoz.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések