Nem ihatok alkoholt ...

2011.10.24.
Jó Napot'
Egy 15 éves fiú vagyok. Még kb. 3-ik osztályban 1szer. kb. 15-máspdpercre elájultam. Elvittek az orvoshoz és felfedezte, hogy hajlamos vagyok az epilepsziára. 4 évet szedtem kb. gyógyszert és azt mondta az orvos, hogy eljön az az idő, amikor a fiatalok alkoholt kezdnek fogyasztani és még azt hogy: "ÉS EZT NEKED NEM SZABAD". Csak annyit amit adnak az Úrvacsorán adnak (egy korty bor).
Azt szeretném megtudni, hogy egy fél liter sört vagy kevesebbet sem ihatok? Pálinkát és bort nem is akarok fogyasztani de 2-3% -os sör szerintem nem ártana egy fél liter vagy kevesebb. És ez elég ciki a barátaim elött.
legalabb napi fél liter sört ??????? :((:((

Szakértőnk válasza a Nem ihatok alkoholt ... kérdésre

Kedves Levélíró!

Ez olyan kérdés, amiben a szakorvos (ideggyógyász) dönthet. Az én véleményem az, hogy ha egy alkalommal volt rosszulléted és a gyógyszer szedése mellett teljesen tünetmentes vooltál/vagy, akkor valószínűleg fogyaszthatsz pl. kis mennyiségű sört (vagy egyéb, alacsony, alkoholtartalmú italt). DE! Ezt meg kell beszélned a kezelőorvosoddal. Nyilván csak a hecc kedvéért nem fog eltiltani semmitől sem. Ugyanakkor még két megjegyzésem van: 1. 15 évesen egyáltalán nem fontos ám alkoholt fogyasztani, hiszen gyakorlatilag még gyerek vagy! 2. ha mégsem szabad egyáltalán alkoholt innod, és emiatt a barátaid cikiznek, az inkább róluk állít ki szegénységi bizonyítványt, nem neked ciki. Az epilepszia komoly betegség, nem szabad vele viccelni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor