Főoldal / Szakertő válaszol / Betegségek és fertőzések / Érrendeszeri probléma?
  

Érrendeszeri probléma?

ora 2011-08-30 18:59:38
Tisztelt szakértő!
17 éves fiú vagyok, lassan két éve műtöttek herevisszér-tágulattal. Most egy kicsit visszatért, de az orvos egyenlőre csak gyulladáscsökkentős kezelést javasolt, újabb műtétet nem. Viszont észrevettem, hogy a két combomon, viszonylag közel a herékhez is kezdenek kisebb visszértágulat kezdemények megjelenni. Félek, hogy valami érrendszeri problémám van. Van rajtam egy kis felesleg, mozogni nem igazán szoktam. Ez tudom, hogy hiba, és most ezen változtatni is fogok. Fogyni szeretnék, sé rendszeresen mozogni (futásra gondoltam első sorban). Hipochonder is vagyok, és mindig félek, hogy valami bajom lesz, angyon aggódom az egészségem miatt. Tudom, hogy sokszor feleslegesen, de valahogy mégsem tudom elfogadni. A mellkasomban szoktam nyomást érezni, és ilyenkor mindig megijedek. Lehet, hogy köze van az érrdenszeremhez? Attól félek, hogy agyvérzést, vagy szívinfarktust kapok.
Mennyire lehet súlyos a probléma? A szívemmel lehet baj? Mit lehet tenni?
Köszönöm szépen!

Szakértőnk válasza a Érrendeszeri probléma? kérdésre

Kedves Levélíró!

A visszerek képződéséhez alkati adottságra is szükség van (a vénafalak gyengesége, ezen nem tudsz változtatni), és az életmód is nagyon fontos. Nagyon jól teszed, ha mozogsz, és próbálsz lefogyni. Pihenéskor próbáld a lábaidat magasra helyezni.

Kevéssé valószínű, hogy a te korodban szív-érrendszeri betegség állna a mellkasi nyomás hátterében, ettől függetlenül azonban ha ismételten tapasztalod, fel kellene keresned a háziorvosod/gyermekorvosod további vizsgálatok elvégzése érdekében.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések