Zöldövezet, újrahasznosítás

#Zöldövezet #újrahasznosítás

66 db cikk a témában

#tisza-völgy
2012.06.15.

A fenntarthatóságról tanult Pataki Zita a Tisza-völgyében

Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.

#föld órája
2012.03.30.

Bírnád egy napig áram nélkül?

Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.

#sör
2011.11.22.

Sörösdobozokkal a környezetvédelemért

A környezettudatos életszemlélet része a megújuló energiaforrások – mint a szél vagy a víz - felhasználása. A napenergia hasznosításának egyik házilag is elkészíthető formája a sörkollektor, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

#mobiltelefon
2011.09.29.

Veszélyes hulladék: a mobil

A világon egyre több és több ember használ mobiltelefont, ráadásul sokan állandóan a legújabb modellre cserélik ódivatú készüléküket. A kidobásra váró telefonok egy ideig még a szekrényben pihennek, utána viszont - gondatlanság miatt - sokuk a szemétben végzi.

#kupak
2011.09.16.

Kupakgyűjtő verseny immáron harmadszor

Az óvodák, általános és középiskolák valamint gimnáziumok számára 2011. május 11. és november 30. között meghirdetett versenyben a résztvevők feladata, hogy minél több műanyag kupakot gyűjtsenek össze palackokról és italos kartonokról.

#hulladék
2011.04.01.

A hulladék útja

A kukásautóból hová kerül a tartalom? Mik a feltételei az újrahasznosításnak? Milyen folyamatokon megy végig a hulladék? Miért kell tisztán szelektálni? Miért préseljük össze a palackot? Miért vegyük le a kupakot? A Laurus Alapítvány kisfilmje bemutatja a hulladékok kezelését együtt a jövőnkért projekt Környezetvédelmi filmsorozat keretén belül.

#pet palack
2011.01.23.

Kreatív dolgok PET palackokból

Érdekességek a nagyvilágból, mire tudjuk használni PET palackjainkat, ha már megvettük azokat és nem tudjuk nem akarjuk eldobni az összeset a szelektív kukába.

#cd
2010.12.09.

CD tokból karácsonyi ajándék

Használt CD-ből, DVD-ből Dunát lehet rekeszteni. Veszélyes anyag, tehát nem lehetne beledobni a kommunális hulladékok közé, de szelektíven sem tudjuk gyűjteni. Mit kezdjünk vele?

#hulladék
2010.11.22.

Az italoskarton szelektív gyűjtése

A többrétegű italoskarton-dobozok családja a háromféle anyagtípusból készülő, úgynevezett társított csomagolóanyagok kategóriájába tartozik.

#hulladék
2010.08.22.

Fémdobozból csodaszép virágok

Christine Eige grafikus művész. Filozófiája a fenntarthatóság, újrafelhasználás. Azt tartja, minél kevesebb hulladéklerakó van a világon, annál jobb!

#környezetvédelem
2010.07.11.

Építs várat WC-papírból!

Minden háztartásban akad papírtörlő és toalettpapír guriga. Sokan nem tudják ezt, hová dobhatják ki szelektíven. Bizony ha nincs a házban, vagy a környéken papírgyűjtő kuka, megy a kommunális gyűjtőbe.

#számítógép
2010.06.19.

Hasznosítsd újra a számítógéped alkatrészeit!

Több cég foglalkozik Magyarországon elektronikai berendezések újrahasznosításával. A begyűjtés, hasznosítás és ártalmatlanítás a gyártó kötelessége, melyek gyakorlati megvalósítására hulladékkezelő intézményeket bízhat meg.

#buborék
2010.04.15.

Fújj buborékot CD-ből! - Videó

Mit kezdjünk a megunt CD-inkkel? Adjuk tovább barátainknak. Ragasszuk össze széknek. Kérjük meg gyerekeinket, hogy keressék meg a helyet ahová le tudjuk adni, mint veszélyes hulladékot. Vagy porosodjanak tovább az íróasztalunkon, könyvespolcainkon.