Főoldal / ZÖLDÖVEZET  / környezetvédelem

ZÖLDÖVEZET környezetvédelem kategória (208)

Hogyha együtt vagyunk a barátokkal és a családdal az ünnepek és a szünidő alkalmával, miért nem gondolunk egy kicsit a természetre, a bolygónkra is a szeretet ünnepén? Számos olyan praktika létezik, melyeket ha megfelelően alkalmazol jót teszel a földnek és a pénztárcádnak egyaránt. Itt van öt tipp hogy hogyan valósítsd meg a környezetbarát ünneplést!
2009-12-18
Hogyan? Mikor? Miért? Ebben a sorozatban arról olvashatsz, miként születtek meg olyan tárgyak, élelmiszerek, stb. melyek nélkül az élet bonyolultabb, esetenként színtelenebb, jelen esetben ízszegényebb lenne.
2009-10-20
A cikk első részében azzal kapcsolatosan adtunk tippeket, hogy mire figyelj oda vásárlás közben, az egyes termékek közötti válogatás során. Ebben a részben pedig általános tanácsokat adunk azzal kapcsolatban, hogy „shoppingolás” közben hogyan tudod a környezeted állapotát is szem előtt tartani.
2009-09-18
A téma meglehetősen aktuális, hiszen „nyakunkon az iskolakezdés”. Felmerülhet benned az a kérdés, hogy most akkor már az is baj, hogy iskolába jársz? Természetesen nem, azonban a diákoknak is kötelessége a környezet megóvása.
2009-09-09
A szépség alapja testünk legfontosabb alkotó eleme, a víz. Mindez könnyen elérhető a fejlett országok lakói számára, de eszünkbe jut-e, amikor félálomban kinyitjuk a csapot, hogy mekkora kincs a „kék arany”? A víz érték, használj annyit, amennyire szükséged van - segíts azoknak, akiknek kevés jut belőle!
2009-07-22
Az ember által fogyasztható, felhasználható vízzel, annak hiányával kapcsolatos számos felmérés készült. Ezek közül szedtünk csokorba néhányat: megdöbbentő tények, melyek elgondolkodtatnak a környezet szennyezése és a víz felhasználásának pazarló módja miatt.
2009-07-08
Idén nyáron Magyaroszág lakói is csatlakozhatnak a Procter&Gamble Children’s Safe Drinking Water (CSDW, Tiszta vízzel a gyermekekért) elnevezésű humanitárius programjához, melynek fő célja az ivóvízhiány csökkentése a fejlődő országokban.
2009-07-05
Egy vizsgálat szerint polikarbonát flakonokból való üdítőital- vagy akár vízfogyasztás után is kétharmadára emelkedik a vizelet bisphenol A (BpA) koncentrációja. A polikarbonátok és más műanyagok előállításához használt BpA a kísérleti állatok szervezetében az ivarszervek károsodását eredményezte, sőt összefüggés állapítható meg a szintetikus vegyület és a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a cukorbetegség kialakulása között.
2009-07-01
Méltányos csoki, tisztességes tea, együttérző kávé és kezdeményező cukor. Igazán megkívántad őket? Akkor itt az idő, hogy beszéljünk a Fair Trade-ről.
2009-06-10
Tudtad, hogy a "természetesnek" mondott szépítőszerek is csak pár százaléknyi természetes anyagot tartalmaznak, a többi mind mesterségesen előállított vegyület.? Mivel a bőrödön át ezek több mint fele felszívódik, évente körülbelül 2 kg vegyi anyagot juttatsz a szervezetedbe!
2009-05-10
A sport egészséges, ám belegondoltál már, mennyit árthat a környezetünknek? Gondolj csak az ütőkre, sisakokra, kesztyűkre, labdákra, sípcsontvédőkre, és egyéb műanyagból, szennyező anyagokból készült sportfelszerelésekre. Itt jó tippeket találsz arra, hogyan sportolhatsz környezetbarátan.
2009-05-06
Egyre többet hallani a környezetszennyezés okozta káros egészségügyi hatásokról. Az már köztudott, hogy a légszennyezettség többek között asztmát okoz, de tudtad-e, hogy a vizekbe kerülő vegyi anyagok csökkentik a férfiak nemzőképességét és elnőiesedéshez vezethetnek?
2009-04-19
Kevés kérdésről olyan megoszlóak a vélemények, mint a technikáról. Ha sorra vesszük, az áldásait és az átkait, majdnem egálban vagyunk.
2009-03-16
<<  1 ... 12 13 14  >>