Zöldövezet, környezettudatosság

#Zöldövezet #környezettudatosság

101 db cikk a témában

#ökológiai lábnyom
2012.05.16.

Másfélszer nagyobb Földre lenne szükségünk

A biológiai sokféleség átlagosan 28 százalékkal csökkent 1970 óta, az emberiségnek pedig másfélszer nagyobb bolygóra lenne szüksége a fogyasztás jelenlegi mértékéhez képest - derül ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) Élő Bolygó Jelentése nevet viselő tanulmánya szerint.

#klímacsúcs
2012.04.30.

Hogyan lesz jobb a világ?

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem társadalmi összefogást igényel, ezért kerül immár negyedik alkalommal is megrendezésre a Magyarországi Klímacsúcs.

#csend
2012.04.27.

Voltál ma már csendben?

Csendeskabinok a köztereken, képzőművészek, motorosok és újságírók a kabinokban. A főváros tíz pontján csendeskabinokat állítanak fel, ahol mindenki kipróbálhatja, hogy milyen a valódi csend.

#Föld Napja
2012.04.22.

Föld Napja: miért fontos?

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? - hangzik a Föld Napja mozgalom jelmondata. Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én nagyot álmodott, és a Föld védelme érdekében elindított egy mozgalmat, amely mára már szinte az egész világra kiterjedt.

#föld órája
2012.03.30.

Bírnád egy napig áram nélkül?

Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.

#kutya
2012.03.05.

Kutyapiszok: hol a helye?

A társadalom két részre osztható, vannak a kutyások és a kutyanélküliek. Nekem nincs ebem, macskát tartok, ismerem minden gondját-baját és bűzét ennek a foglalatosságnak, mondhatni szenvedélynek. Ha kutyám lenne, a napi kétszeri sétáltatáshoz vinnék zacskót, kislapátot vagy zsebkendőt...

#fényszennyezés
2012.01.25.

Nemzetközi fényszennyezés-felmérés hetedszer

Az idén hetedszer hirdetik meg azt a világméretű megfigyelési akciót, amelynek keretében iskolás csoportok és önkéntesek bevonásával mérik fel az éjszakai égbolt állapotát.

#sör
2011.11.22.

Sörösdobozokkal a környezetvédelemért

A környezettudatos életszemlélet része a megújuló energiaforrások – mint a szél vagy a víz - felhasználása. A napenergia hasznosításának egyik házilag is elkészíthető formája a sörkollektor, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

#számítógép
2011.10.26.

Húzd ki a laptopodat – örökre!

Hogyan lehet kihúzni a laptopodat a hálózatból… örökre? Nem csak egy pár órára, amíg le nem merül az akkumulátorod. Bár kicsit macerás és némi előrelátást igényel, mégsem lehetetlen. Leírjuk, hogyan csinálhatod meg!

#wifi
2011.10.07.

A klímaváltozás kiütheti a wi-fit?

Tudom, ez prédikálásnak hangzik, és már belefáradtatok a klímaváltozási felhívásokba, de szerintem ez érdekelni fog titeket: az egyre csak melegedő Földön az emberek által kibocsájtott üvegházhatást okozó gázok befolyásolhatják majd a wi-fi jeleket.

#mobiltelefon
2011.09.29.

Veszélyes hulladék: a mobil

A világon egyre több és több ember használ mobiltelefont, ráadásul sokan állandóan a legújabb modellre cserélik ódivatú készüléküket. A kidobásra váró telefonok egy ideig még a szekrényben pihennek, utána viszont - gondatlanság miatt - sokuk a szemétben végzi.

#kupak
2011.09.16.

Kupakgyűjtő verseny immáron harmadszor

Az óvodák, általános és középiskolák valamint gimnáziumok számára 2011. május 11. és november 30. között meghirdetett versenyben a résztvevők feladata, hogy minél több műanyag kupakot gyűjtsenek össze palackokról és italos kartonokról.

10 zöld tipp a kerti gazok megállítására
#gaz
2011.06.29.

10 zöld tipp a kerti gazok megállítására

A biokertészet nagy népszerűségnek örvend manapság. Nem véletlenül, hiszen a körülöttünk élőket és a természetet is védjük azáltal, hogy elhagyjuk a különféle gyomirtó és rovarölő szereket, mérgeket.

#kozmetikum
2011.06.10.

Elkerülhetőek a kozmetikai állatkísérletek

Elkerülhetőek lennének a kozmetikai állatkísérletek, mégis rengeteg nagy kozmetikai vállalat végez ilyen kísérleteket a termékek vizsgálata során. Melyek az állatkísérletek hátrányai, és milyen módszerekkel lehetne helyettesíteni őket? És mely cégek árulnak ilyen kísérletektől mentes termékeket?