Zöldövezet, környezettudatosság

#Zöldövezet #környezettudatosság

101 db cikk a témában

#légkondi
2015.06.03.

A légkondicionálók hatása a környezetre

A légkondicionálók használata rendkívül elterjedt a fejlett világ országaiban. Meleg nyári napokon tömegek menekülnek a klimatizált helyiségek hűvösébe. Hozzászoktunk az általa okozott kényelemhez, és nem kérdezzük, jó-e vagy rossz, hogy létezik.

#fűtés
2015.04.28.

Környezetbarát ballagási buli

Ha partit tervezel a hétvégére, valószínűleg a környezetvédelem nem az első a fontossági listádon. Tedd az ünneplést környezetbaráttá ezekkel az igazán egyszerű tippekkel!

#környezetvédelem
2015.04.26.

Évi 8 millió tonna műanyag kerül az óceánba

A tudósok először számszerűsítették a műanyag hulladék mennyiségét, ami évente az óceánba kerül. Ez körülbelül 8 millió tonna - és arra figyelmeztetnek, hogy ez a mennyiség a következő évtizedben a tízszeresére is nőhet, hacsak nem fejlesztjük globális szinten hulladékgazdálkodás gyakorlatát.

#ökológiai lábnyom
2015.02.25.

A srácok jobban szennyezik a környezetet

Ki a zöldebb: a nők vagy a férfiak? A nők kevesebbet autóznak, a férfiak viszont jóval ritkábban vásárolnak. Cikkünkből megtudhatod, melyikünknek nagyobb az ökológiai lábnyoma.

#élelmiszer
2015.02.10.

Te tudod mi minden rejtőzik ételeid csomagolásában?

Olyan vegyi anyagok szivároghatnak bele az ételbe a különféle csomagolóanyagokból (konzervdobozok, palackok), melyek stimulálni vagy utánozni tudják az egyes emberi hormonokat, és más problémákat is okozhatnak. Nem árt, ha tisztában vagy némiképp a dologgal...

#utazás
2014.06.21.

A gazdaságos utazás hét szabálya

Nem baj, ha elkezdesz hinni a népszerű környezetvédelmi jelmondatban: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Ha a bolygónk megmentéséről van szó, akkor ez a mondás ugyanolyan igaz, mint amilyen egyszerű is.

#óceán
2013.10.04.

Gyorsan romlik az óceánok egészsége

A világ óceánjainak "egészségi állapota" a korábban véltnél jóval gyorsabban romlik - figyelmeztet az óceánok állapotát vizsgáló nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) új jelentése, amely szerint a nagy tengereknek számos fenyegetéssel kell szembenézniük.

#globális felmelegedés
2013.08.04.

A globális felmelegedés és hatásai

A globális felmelegedés jelenleg az egyik legfontosabb probléma, mely a természetvédő embereket foglalkoztatja. A felmérések szerint ez a folyamat már csak akkor lehetne visszafordítható, ha leállítanák az összes káros anyagot kibocsátó gyárat. A gyárak nagy mértékben szennyezik a levegőt, hozzájárulva a globális felmelegedéshez.

#expedíció
2013.06.26.

Expedíció Ázsiában: túl az ötezredik kilométeren

Közel másfél hónap után már Közép-Ázsia előszobájában, a Kaukázusban várja a Hídvégi-Üstös Pál sportoló által vezetett csapat, hogy beléphessen Iránba, ám a csapat most kényszerpihenőt tart, ugyanis megsérült az expedíció vezetője. A május 11. óta úton lévő felfedezők már több mint 5000 kilométert tettek meg, biológus és turkológus kollégák segítségével Vámbéry Ármin nyomában járva tárták fel, ismerték meg a vidéket, Rodostóban pedig testvériskolát is szereztek a zuglói Herman Ottó Általános Iskolának.

#környezetvédelem
2013.02.09.

Vásárolj zölden, életet menthetsz!

Ami a bevásárlószatyrokat illeti, a műanyag vagy papír dilemmája épp akkora talány, mint a tyúk vagy a tojás. Az igazság az, hogy a statisztika mindkét fajta zacskó esetében nyugtalanító. Egyik sem tűnik igazán megfelelőnek, de van néhány egyszerű megoldás, amely segíthet, hogy valóban környezetbarát megoldást találjunk.

#környezetvédelem
2012.08.02.

Így lehet környezetbarát családod

Akár lelkes újrahasznosító vagy, aki csak vászontáskával jár bevásárolni és komposzttárolót tart a kert sarkában, vagy egyszerűen csak néhány gyors tanácsot szeretnél, hogy hogyan legyen a családod környezetbarátabb, cikkünk mindkét esetben hasznos lehet.

#tisza-völgy
2012.06.15.

A fenntarthatóságról tanult Pataki Zita a Tisza-völgyében

Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.

#pénz
2012.05.23.

Egy hétig kevés pénzből kreatívan

Rebeka egy cikk olvasása után úgy döntött, hogy kipróbálja, milyen, ha egy hétig nem költ sem a zsebpénzéből, sem pedig a fizetéséből olyan dolgokra, amelyek nem létfontosságúak. Azt, hogy hogyan boldogul, a Rebeka kipróbálta blogban követhetitek nyomon.