Főoldal / ZÖLDÖVEZET / Fesztiválkörkép: íme, az idei nyár legnagyobb rendezvényei
  2015-06-18

Fesztiválkörkép: íme, az idei nyár legnagyobb rendezvényei

Már az összes középiskola bezárta a kapuit és azok zárva is maradnak egészen szeptemberig. Az érettségizőknek és az egyetemistáknak is már csak pár vizsga van hátra (remélhetőleg). Az év végi hajtás után megérdemli mindenki a pihenést és a szórakozást, erre tökéletesen megfelel egy fesztivál.

Egész napos programok, kedvezmények, nagyszerű külföldi és belföldi előadók egész sora vár idén nyáron is! A következőekben összeszedtük nektek a legjobb magyar fesztiválokat.

- hirdetések -

Fishing on Orfű (június 17-20., Orfű)

Ha esetleg nem tudnátok ez egy Pécs melletti kis település, a taváról híres. A fesztivált szokás szerint tegnap a Kispál és a borz nyitotta meg, de szinte minden zenei stílus nevesebb képviselőit megtalálhatjuk az előadók között. Eléggé széles korosztályt vonzhat a felhozatal, könnyebben átlátható és járható, mint egy nagyobb fesztivál és hallhatjuk a feltörekvő tehetségeket is.További előnye, hogy aránylag olcsó, és lehetőséget adhat az esti buli előtt megcsodálni Pécs látványosságait.  
További információ >>

VOLT fesztivál (július 1-4., Sopron)

Gyönyörű helyen, vidámpark résszel és neves külföldi előadókkal hívogat a VOLT fesztivál. Olyan sztárok fordulnak meg idén Sopronban, mint David Guetta, John Newman, Lilly Wood, a Bastille és a Rise Against. Persze a magyar előadók igen széles skálája lesz majd jelen. Itt aztán tényleg mindenki talál magának valót. A Sziget és a Sound után közvetlenül ez a legtöbb külföldit fogadó magyar fesztivál. A hangulata ezért is különleges, mert nem olyan hatalmas léptékű, mégis rendívül színes és érdekes. Jegyárait tekintve nem a legolcsóbb, viszont a felvonultatott nevekhez képest még mindig elképesztően megéri. 
További információ >>

Balaton Sound (július 9-12., Zamárdi)

Balaton, napsütés és fantasztikus zene, tömegek ugrálnak az ütemre. A Sound mindezt nyújtja és még többet! Napjaink zenéjének kedvelőinek ajánlom, akiket szétszed a drop. Nekik viszont nagyon! Csak pár név: Hardwell, Nicky Romero, Klingande, Showtek, Ludacris. Aki ismeri és szereti őket, annak mindenképp megéri már most jegyet venni! Ezen a fesztiválon feltehetően csak fiatalok lesznek tehát a további programok is az ő ízlésük szerint lesz alakítva. Tombolhatunk még a Punnany Massif és a Wellhello dalaira, de zömében a zenei irányvonal egyféle.
További információ >>

EFOTT (július 14-19., Velence)

Döntően az ország egyetemi és főiskolai hallgatóit gyűjti össze az EFOTT. A hatalmas buli mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a hallgatók kulturális és sportéletének fejlesztésére is. Továbbá a fesztivál minden évben máshol kerül megrendezésre, más egyetemek által, hogy a diákok minél jobban megismerjék Magyarországot és egymást egyaránt. A legnagyobb buli talán Borgore fellépésével kezdődik meg. Szintén rengeteg csodás magyar előadó zenél majd Velencében és pár külföldi is megfordul majd. Ez az egyik leginkább "egyetemistabarát" fesztivál, pénztárcakímélő, hallgatókra szabott, zeneileg sokszínű.
További információ >>

Borsodi kingdom of Hegyalja (július 15-19., Tokaj-Rakamaz)

Egy fesztivál Tokajban? Hát lehet ennél jobb? A Hegyalja most megújult külsővel, de a régi "hegyalja élménnyel" vár minket a nyáron. Olyan sztárok rázzák majd meg Tokajt, mint Kosheen, Clawfinger, Asian Dub Foundation, EZ Rollers és a Motörhead. Rajtuk kívül a hazai zenészek színe-java is felvonul: az Anna and the Barbies, Ivan and the Parazol és az Irie Maffia is. Hatalmas élvény, ahol mindenki talál valami kedvére valót!
További információ >>

Campus fesztivál (július 22-26., Debrecen)

Debrecen lelkében, a Nagyerdőn az új stadionban kerül megrendezésre a Campus fesztivál. Fellép többek között Ákos, a Supernem és a Halott Pénz is, és hívtak pár külföldi, főleg brit előadókat is, akik fantasztikus bulit csinálnak. Relatíve olcsó és csodás helyen van, amint kilépünk a fesztivál területéről egy gyönyörű környezet fogad és napközben bejárhatjuk Debrecen csodás városát.
További információ >>

Sziget (augusztus 10-17., Budapest)

Egy héten át tartó hihetetlen nagy buli a Margitszigeten. Szerintem nincs olyan ember az országban, aki ne hallott volna róla, hiszen a legnagyobb hazai fesztiválról beszélünk, ami a legtöbb külföldit vonzza országunkba. Sikere évek óta töretlen. Idén megint kitettek magukért, már nulladik napon Robbie Williams lép a színpadra, később is olyan nagy nevek, mint a Florence & the Machine, Ellie Goulding, Avicii, Kinfe Party, Kings of Leon, Alesso és a Milky Chance. A legnépszerűbb hazai fesztivál, hatalmas buli, csak tudd eldönteni épp melyik színpadhoz húz a szíved!
További információ >>

Strand fesztivál (augusztus 19-22., Zamárdi)

Zamárdiban még alig múlt el a Sound vihara, de máris jön a következő, a Strand! Az egyik legfiatalabb fesztiválunk! Kisebb kaliberű, családiasabb. A programjukat nézve mégis híres zenészek neveit találjuk: Steve Aoki, a Simple Plan és így tovább. Olyan közkedvelt hazai bandák is fellépnek, mint a Tankcsapda, a Qumiby, a 30Y és az egyre népszerűbb Szabó Balázs bandája. Mindenképp megéri ez a fesztivál még azoknak is, akik nem szeretik a túl nagy tömeget, viszont pár fellépő felkeltette az érdeklődésüket.
További információ >> 

Rengeteg lehetőséged lesz bulizni most is,ne hagyd ki! Hívd a barátaidat és tegyétek felejthetetlenné 2015 nyarát!