környezetvédelem
#Zöldövezet

Csatlakozz Te is a Chips Brigádhoz és tedd zöldebbé a környezetedet!

2015.01.22.
1 perces olvasási idő

Hallottál már a Chio és a TerraCycle közös programjáról? Európában először és kizárólag Magyarországon indította útjának újrahasznosítási kezdeményezését a két vállalat, amelyben most Te és az iskolád is részt vehettek!

Az akció keretein belül sós snack-ek (sós pálcikák, chipsek, krékerek, perecek, sós magvak és pattogatott kukoricák) műanyag csomagolását kell összegyűjteni, amelyek egyébként nehezen újrahasznosítható hulladéknak minősülnek. Az önkéntesek által összegyűjtött csomagolásokat a program keretein belül műanyag granulátummá alakítják és olyan hétköznapi használati tárgyakat gyártanak belőle, mint a tolltartó, hátizsák vagy kutyaitató.

De ez még nem minden!

chips

Minden egyes leadott csomagolás 2 Ft-ot ér, amelyet az iskola bármilyen – akár saját tulajdonú – jótékonysági szervezet részére felajánlhat. Emellett pedig a verseny időtartama (2014. szeptember 20. és 2015. március 20.) alatt Tiétek lehet havonta egy-egy értékes sportszer, sőt a fődíjra is esélyesek vagytok, amely egy 250 000 Ft értékű iskolazöldítési program!

Tehát a feladat:

- regisztráljátok az iskolát (általános iskola, gimnázium, szakközépiskola, szakiskola, egyetem, főiskola) hivatalos gyűjtőhelyként a Chips Brigád honlapján,
- gyűjtsétek össze a lehető legtöbb a sós nasi csomagolást márkától és mérettől függetlenül,
- küldjétek vissza postai úton, a honlapról letölthető matricával díjmentesen a TerraCycle részére az összegyűlt hulladékot 2015. március 20-ig

Legyen a Te sulid Magyarország legzöldebb iskolája!