#Zöldövezet

Csatlakozz Te is a Tiszta vízzel a gyermekekért programhoz

2009.07.05.
2 perces olvasási idő

Idén nyáron Magyaroszág lakói is csatlakozhatnak a Procter&Gamble Children’s Safe Drinking Water (CSDW, Tiszta vízzel a gyermekekért) elnevezésű humanitárius programjához, melynek fő célja az ivóvízhiány csökkentése a fejlődő országokban.

A program a szennyezett víz elfogyasztása miatt bekövetkezett betegségek és halálesetek visszaszorítására helyezi a hangsúlyt egy speciálisan kifejlesztett, alacsony költségű technológia segítségével, amely egyszerű módon képes megtisztítani és ihatóvá tenni a szennyezett vizet. A 2009. július 1-től szeptember 30-ig tartó program keretén belül bármelyik, matricával ellátott Pantene, Gillette, Camay, Wellaflex, Londa vagy Oral-b termék megvásárlása után egy-egy afrikai gyermek egyheti ivóvizét biztosítja a vállalat, így a program végére gyermekek tízezreit látja el biztonságos ivóvízzel.

A világon 15 másodpercenként meghal egy gyermek a szennyezett, nem megfelelő minőségű víz fogyasztása következtében . A szennyezett víz fogyasztása komoly hasmenéses megbetegedéseket okozhat, amelyek a szomjas szervezet súlyos kiszáradásához vezethetnek. A Procter&Gamble (P&G) felismerve a tisztaCsatlakozz Te is a Tiszta vízzel a gyermekekért programhoz ivóvíz jelentőségét, azzal a céllal, hogy biztonságos, iható és tiszta vizet biztosítson a rászoruló gyermekek számára szerte a világon, kifejlesztette a PUR nevű víztisztító port, amely kivételes technológiájának köszönhetően a szennyezett vizet biztonságos, iható vízzé tisztítja.

Éves vízkészlet 1000 forintért!

„A PUR használata tényleg nagyon egyszerű. Egy csomaggal bárki képes szennyezett vízből ivóvizet készíteni egy félóra alatt.” – mondja Dr. Greg Allgood, a CSDW program igazgatója, a P&G toxikológus szakértője. „A csomag tartalmát beleöntjük 10 liter szennyezett vízbe, majd 5 percen át keverjük, végül megvárjuk, amíg a szennyeződés leülepedik a víz alján. Ezt követően csak leszűrjük a vizet egy egyszerű szűrőn át, akár egy tiszta konyharuha segítségével. Az így megtiszított víz 20 perc múlva már káros mellékhatások nélkül iható lesz.” – magyarázza Dr. Allgood.

Egy csomag - 10 liter víz megtisztítására alkalmas - PUR ára 10 dollárcent. Egy amerikai dollárért egy gyermek számára 50 napra elegendő vízmennyiséget lehet megtisztítani. Csupán 5,2 dollár, azaz alig több mint 1 000 forint elég egy gyermek egész éves vízszükségletének megtisztítására, és hozzávetőleg 21 dollár, vagyis kb. 4 200 forint elegendő egy átlagos család éves vízmennyiségének a tisztítására.

Segíts! Mindössze vásárolnod kell!

Az emberi szervezet élelem nélkül akár hetekig, de ivóvíz nélkül csupán 2-3 napig képes életben maradni. A szennyezett víz ugyanúgy, mint a víz hiánya komoly kiszáradáshoz és sok esetben halálhoz vezet. A fentiek ismeretében, nem jelentéktelen a víz tisztítására fordított összeg?

Az afrikai gyermekeket most bárki támogathatja a programban szereplő és matricával ellátott Aqua kollekció termékek (Pantene, Gillette Venus, Gillette Satin Care, Wellaflex, Camay, Londa és Oral-b) bármelyikének megvásárlásával, mert a P&G minden egyes termék után egy afrikai gyermek egyheti ivóvizét biztosítja a CSDW Alapítvány segítségével.

Együtt változást hozhatunk!