Főoldal / ZÖLDÖVEZET / Egy hét internet nélkül: pénteken indul a kísérlet
  2012-04-12

Egy hét internet nélkül: pénteken indul a kísérlet

Lassan két hét telt el a legutóbbi kísérletem óta, amikor a 'Föld órája' nevében egy napig teljesen lemondtam mindenféle áramról, és árammal működő eszközről. Innen jött az ötletem: mi lenne, ha egy teljes hétig internetmentesen élnék? Kibírnám?

- hirdetés -

Az egynapos kísérletemről részletesebben olvashattok a KamaszPanasz 'Zöldövezet' rovatában, és a blogomon (Rebeka kipróbálta). Ez az árammentes nap felkeltette az érdeklődésem, és megerősített abban: az ember igenis nagyon nagy károkat okoz a Földnek, akár a napi 'szükségletek' kielégítése közben is.

Szemetelés, mértéktelen fogyasztás, rengeteg autó, gyárak... mind mind a kényelmünket hivatottak szolgálni. Lassan pedig már el sem tudjuk képzelni a mindennapjainkat, szinte a levegővel egyenértékűnek számítjuk az telefont, a laptopot, a világítást, és nem legutolsó sorban az internetet. Én mégis azt tapasztaltam (egy nap alatt), igenis, meg lehet nélkülük is lenni!

Innen jött az ötletem: mi lenne, ha egy teljes hétig (lehet fel kellene keresnem a háziorvost...) internetmentesen élnék? Kibírnám? Vagy 15 perc után már könyörögnék valamelyik kávézó wi-fi jelszaváért? A KamaszPanasz lelkes szerkesztősége maximálisan támogatta eme kissé ( legalábbis a mai világban) őrültnek tűnő felvetésem. Éppen jól is jön, hiszen április 22. napja nem más, mint a mi kék bolygónk világnapja. Ezen a napon fejezném be a nagy kihívást.

Alaposabban átgondolva az ötletem, kissé tényleg extrém. Így úgy döntöttünk, hogy a minden egyes nap csak és kizárólag, és nagyon szigorúan 5 percet kapok arra, hogy blogoljak Nektek, olvasóknak a napi élményekről és tapasztalatokról, itt, a KamaszPanaszon. Semmi e-mail olvasgatás, és egy-egy sunyi tweetről szó ( vagyis karakter) sem eshet.

Te vajon meddig bírnád a net-mentességet? Számoltad már valaha, hogy mennyit ülsz a gép előtt? Belevágnál egy ilyen kihívásba (akár pár napra is)? Ha igen, és ki is próbáltad, írd meg élményeidet néhány sorban a KamaszPanasz csapatának, vagy oszd meg saját blogban élményeidet.

Kívánjatok sok sikert, és kövessétek az élménybeszámolóimat!

Gy.R.

  Kapcsolódó cikkek