#Zöldövezet

A legjobb magyar zöld Facebook oldalak

2011.10.17.
2 perces olvasási idő

Szeretnéd, ha lenne valami igazi eredményt felmutató dolog a régi iskolatársaiddal való beszélgetés és a Farmvillezés közötti időben a Facebookon? Tégy a környezetvédelemért! Csatlakozz ezekhez a csoportokhoz és segíts abban, hogy fákat ültethessenek, harcolhassanak a klímaváltozás ellen, és így tovább. Ggondolj bele, mennyivel szórakoztatóbb ez a barátaid bökdösésénél!

Tiszta Jövő - A világ zöld oldala

Fiatal, lendületes szervezet. Céljuk nem a világ átalakítása. Naponta jelentkeznek aktuális, friss hírekkel, érdekességekkel a zöldenergia, a környezetvédelem területéről.

Feladatuknak tekintik, hogy felgyorsult, környezetromboló mindennapjaikban elgondolkodtató, érdekes eseményeket, információkat ragadjanak ki és mutassanak be, amivel egy tisztább jövőkép rajzolódhat ki mindenki számára.

http://www.facebook.com/tisztajovo.hu

GreenR - A zöld objektív

Természetvédelemmel, ökológiával, öko-politikával foglalkozó blogként indult, mára nagyszerű szervezetté nőtte ki magát, sok követőjük, támogatójuk akad. Túlnyomó többségben Pacsuta Péter János természetvédelmi mérnök osztja meg gondolatait és információit máshoz nem fogható módon a tisztelt olvasóközönséggel.

http://www.facebook.com/Greenr.a.zold.objektiv

Magyar Természetvédők Szövetsége - Föld Barátai Magyarország

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) több, mint 100 hazai környezet- és természetvédő szervezet közössége, fő célja a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése.környezetvédelem

Az 1989-ban alapított Szövetség tagjai Magyarország minden megyéjében jelen vannak és küzdenek természeti értékeink megóvásáért, a környezeti terhelések megelőzéséért. Nemzetközi szervezetekkel, kiemelten a Föld Barátai hálózattal együttműködve hangsúlyos szerepet játszanak Európa és a világ környezetvédelmi civil összefogásaiban.

http://www.facebook.com/mtvsz

Critical Mass Hungary

A Critical Mass (vagy rövidítve CM) annak a világszerte elterjedt, városi kerékpáros felvonulásnak a neve. Magyarországon áprilisban, a Föld napján és szeptemberben az európai autómentes napon két nagyobb felvonulást is tartanak.

http://www.facebook.com/CMHungary

Élőlánc Magyarországért

Így írnak magukról: „Ezúttal nem egy facsoportot védelmezünk, hanem önmagunkat – az országot. Célunk az életformák gazdag változatosságának fenntartása, az emberi együttélés mély válságából kivezető utak felkutatása.”

http://www.facebook.com/pages/%C3%89l%C5%91l%C3%A1nc-Magyarorsz%C3%A1g%C3%A9rt/325926042586

Alternatív energia hírportál oldala

Oldalaikon részletes leírásokkal és útmutatóval szolgálnak mindenkinek, akik szeretnék megtudni, amit az alternatív energiaforrásokról és azok alkalmazási lehetőségeiről tudni érdemes.

Naponta friss belföldi és külföldi hírekkel várják régi és új, fiatal és idősebb látogatóinkat egyaránt. Beszámolnak a témához kapcsolódó fontosabb rendezvényekről, interjúkat és videókat készítenek, hogy minél részletesebb tájékoztatást adhassanak a kutatásokról, eredményekről, trendekről, érdekességekről, az alternatív energiákkal kapcsolatos nemzetközi és hazai irányvonalakról.

http://www.facebook.com/altenergia

A Tudatos Vásárlók Egyesülete

A Tudatos Vásárlók Egyesülete közhasznú, nonprofit szervezet. Az etikus, környezetileg és társadalmilag tudatos vásárlás népszerűsítésért dolgoznak. Céljuk, hogy hozzájáruljanak a fogyasztói értékek és a vállalati működési gyakorlatok pozitív, a társadalmi és természeti környezet fejlődését támogató változásaihoz.

http://www.facebook.com/pages/Tudatos-V%C3%A1s%C3%A1rl%C3%B3k-Egyes%C3%BClete/142040742531064

ÖkoKörök

Az ÖkoKörök egy közösségi részvételen alapuló környezetvédelmi akcióprogram, lényege a kiscsoportos, személyes élményeken keresztüli tanulás. Öten-nyolcan állnak és járnak össze két-három hónapig, hogy hétről-hétre különböző környezettudatos fortélyokat tanuljanak meg, próbáljanak ki és gyakoroljanak be.

A program eddig milliónyi embert mozgatott meg 20 országban, akik a program végére átlagosan 43%-al kevesebb hulladékot dobtak a kukába, 12%-al csökkentették energiafogyasztásukat és 21%-al kevesebb vizet használtak. Van kedved neked is hozzá?

http://www.facebook.com/pages/%C3%96koK%C3%B6r%C3%B6k/143683175674273

(Gy. A.)