Testi problémák

#Testi problémák

1090 db cikk a témában

Mire figyelj arckrém választásnál?
#arckrém
2024.04.18.

Mire figyelj arckrém választásnál?

Ismerős lehet a helyzet. Valamilyen arckrémet szeretnél venni, ám a reklámok hada és a boltokon sorakozó kínálat tömegében tanácstalannak érzed magad? Íme, egy kis összefoglaló, mely segíthet megtalálni a számodra tökéletes típust!

Mi az a lúdtalp?
#lúdtalp
2024.04.14.

Mi az a lúdtalp?

Gyakran találkozunk a kamaszoknál lúdtalppal. A gyermekek lábboltozata a járás során fejlődik és veszi fel a végleges alakját. Az ép lábboltozat íves, a lúdtalp pedig ennek a kóros eltérése.

Lehet szájvizet tenni a szájzuhanyba? Fogorvosok a TikTok trendről
#szájzuhany
2024.04.13.

Lehet szájvizet tenni a szájzuhanyba? Fogorvosok a TikTok trendről

Ahogy a neve is sugallja, a szájzuhanyt eredetileg vízzel való használatra szánták. Az eszköz – amely segítségével eltávolíthatjuk a fogak közé szorult ételdarabkákat – jó a nehezen elérhető helyekre is a szájban. Egy népszerű TikTok trendnek köszönhetően mostanság sokan más folyadékokat, például szájvizet vagy hidrogén-peroxidot tesznek a szájzuhanyba. De mit szólnak ehhez a szakértők?

A zsíros haj ápolása
#haj
2024.04.10.

A zsíros haj ápolása

Zsíros haj és bőr - a kamaszkor velejárója. Úgy tűnhet, hogy minden nap máshol nő új szőrzeted, és minden ok nélkül izzad a tested, olyan szagokat érzel magadon, amelyeket azelőtt soha. Mit kell tenned ilyenkor?

Lipóma, fibróma, mitesszer vagy pattanás?
#lipoma
2024.04.09.

Lipóma, fibróma, mitesszer vagy pattanás?

A faggyú- és zsíranyagcsere betegségei számos tünetet okozhatnak, ezek egy része csak esztétikailag zavaró, míg mások a szervezet betegségére utalhatnak. Mi a különbség a lipóma, fibróma, mitesszer és pattanás között és hogyan kezelhetőek?

Mi történik az urológusnál?
#urulógus
2024.04.06.

Mi történik az urológusnál?

Nyilván minden kamasznak félelmetesen hangzik elsőre, ha urológiai vizsgálatra kell mennie. Pedig igazából nem is olyan vészes. Részletesen leírom, hogy mire számíthatsz, így talán nem fogsz annyit aggódni a vizsgálat előtt.

Teafaolaj és egészséges bőr
#teafaolaj
2024.04.05.

Teafaolaj és egészséges bőr

A teafaolaj egy Ausztráliában őshonos fa kivonata. Az ausztrál bennszülöttek évszázadokon át használták a teafaolajat külsőleg. Hagyományosan helyileg alkalmazzák antiszeptikus és gombaellenes hatása miatt. Mire jó még?

Furunkulus és karbunkulus - fájdalmas bőrelváltozások
#furunkulus
2024.04.02.

Furunkulus és karbunkulus - fájdalmas bőrelváltozások

A kamaszkor rengeteg kellemetlen testi változással jár együtt. Idétlenül megnő kezed, lábad, hangulatváltozásaid vannak, folyton izzadsz, és nem vigasztal az sem, hogy mindenkinek vannak pattanásai. Akár a legbizarrabbnak tűnő helyeken is. Kész rémálom elrejteni őket vagy megszabadulni tőlük. Ráadásul még szőrösödsz is. Különösen bosszantó, ha ez utóbbi kettő együttesen jelentkezik gennyes, duzzadt, fájdalmas szőrtüszőgyulladás formájában.

Fájdalmas merevedés: priapizmus
#priapizmus
2024.03.26.

Fájdalmas merevedés: priapizmus

A priapizmusról, vagyis a pénisz állandó, rendszerint fájdalmas erekciójáról szexuális izgalom nélkül akkor beszélhetünk, ha a kellemetlen erekció két óránál tovább tart. De mi okozza és mit tehetsz?

Száraz orgazmus és retrográd ejakuláció
#retrográd ejakuláció
2024.03.22.

Száraz orgazmus és retrográd ejakuláció

Retrográd ejakulációról akkor beszélünk, ha a sperma az orgazmus során a húgyhólyagba kerül ahelyett, hogy a péniszen át távozna. Így az ejakulátum nem, vagy csak nagyon kevés ondót tartalmaz. Kiknél fordul elő és lehet-e belőle probléma?

Tinédzserkori ágybavizelés
#ágybavizelés
2024.03.22.

Tinédzserkori ágybavizelés

Lehet, hogy egy kisgyermek, aki ágyba vizel, nem lepi meg a szülőket, de egy tinédzser, akinek ugyanez a problémája, váratlan lehet. Ám ez tinédzserkorban valójában nem ritka. Mi az enuresisnocturna? Milyen terápiás módszerek léteznek?

A korai petefészek elégtelenség
#petefészek
2024.03.20.

A korai petefészek elégtelenség

A korai petefészek elégtelenség (premature ovarian failure) körülbelül minden ezredik 15-29 év közötti nőt érint. Ha ezt diagnosztizálták nálad, akkor kirekesztve érezheted magad. Talán segít, ha tudod, hogy több ezer fiatal küzd ezzel a betegséggel. Hogyan kezelhető és mit tehetsz te?

Hasznos tudnivalók a kalciumról
#kalcium
2024.03.19.

Hasznos tudnivalók a kalciumról

Gyermekként biztosan sokat hallottad azt a mondatot a szüleidtől, hogy „idd meg a tejet”. Nem véletlenül: tele van kalciummal, ami az erős csontok és fogak felépítéséhez szükséges. Emellett segít fenntartani a normál szívritmust, az izmok működését. Az alacsony kalciumszint memóriazavart, depressziót, viselkedésbeli változásokat is okozhat.

Miért fázok mindig?
#fázás
2024.03.18.

Miért fázok mindig?

Reszketsz, amikor senki más nem? Bár lehet, hogy ez csak a természetes reakciód a hidegre, azonban számos ok is állhat a hidegrázás hátterében. Melyek ezek?