Testi problémák, menstruáció

#Testi problémák #menstruáció

104 db cikk a témában

Csoki és menstruáció - Miért kívánod annyira?
#csoki
2018.03.16.

Csoki és menstruáció - Miért kívánod annyira?

Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy a menstruációt megelőző napokon háromszor annyit bírsz enni, mint máskor, és azokon a napokon bármit megtennél egy kocka csokiért. Mindezért a hormonváltozás felelős, de mégis hogyan? Lehet valamit tenni ellene?

#menstruáció
2017.10.01.

Sport és menstruáció: A női atlétatriász

A legtöbb sportoló lánynak havi rendszerességű menstruációs ciklusa van, és az élsportolóknak is csak egy-két havi vérzés marad ki általában. Azonban, ha teljes erőbedobással edzel, de nem kap a tested elég tápanyagot, egy idő után elmaradhat a ciklusod, vagy az is lehet, hogy idősebb korban jelentkezik a menstruációd. Ez akkor szokott előfordulni, ha súlyvesztés, kevés tápanyag bevitele, vagy táplálkozási zavar áll fent.

#menstruáció
2017.04.19.

Minden, amit a menstruációról tudni kell

A férfi nemi működéssel szemben - amely folyamatos - a női nemi működés ciklikus. Ennek a legnyilvánvalóbb jele a menstruáció vagy menzesz. A folyamat szabályos ciklus esetén minden hónapban - nagyjából 28 naponta - megismétlődik. Mi történik ilyenkor? Milyen problémák adódhatnak?

#menstruáció
2017.03.11.

Kérdések a menstruációról

Miért görcsölnek egyes lányok a menstruáció alatt? Nagyon sok lánynál jelentkeznek hasi görcsök a periódusok első pár napjában. A görcsöket a legtöbb esetben a prosztaglandin anyag okozza, amelyet a tested termel, hogy a méhed izmait összehúzza. A jó hír, hogy a görcsök csak egy pár napig tartanak, illetve hogy a fájdalmadat hatékonyan csökkentheted.

#menstruáció
2017.02.23.

Mely ételeket ne fogyaszd menstruáció alatt?

Fájdalmas görcsök, ingerültség, puffadás. Ezek a leggyakoribb tünetek, amik a menstruáció előtt és alatt előfordulhatnak. A menstruációval járó kellemetlenségek mértéke csökkenthető, ha bizonyos ételek fogyasztását kerüljük.

#tampon
2016.12.03.

Minden WC-használatkor kell tampont cserélni?

Kedves Szakértő! Ha egy lány tampont használ, vajon szükséges-e kicserélnie azt közvetlenül a mosdó használata után? Attól félek, hogy ha nem így teszek, a tampon nedves madzagja hozzájárul a baktériumok elszaporodásához.

#endometriózis
2016.03.13.

Hasi fájdalom? Lehet, hogy endometriózis

Az endometriózis nevű betegségről talán keveset hallottunk eddig, viszont mindenképpen érdemes beszélni erről a viszonylag sok nőt érintő problémáról, hiszen igen komoly gondokat tud okozni a betegségben szenvedőknek.

#medence
2016.03.01.

A medencefájdalom kiváltó okai

A medencefájdalom hátterében különböző okok állhatnak. Sok esetben azonban nincs semmilyen eltérés vagy betegség, ami kiválthatná a tüneteket. Ennek oka, hogy különböző pszichológiai tényezők is hozzájárulhatnak a fájdalomhoz: például az érzelmi kimerültség, vagy épp az ok nélkül jelentkező fájdalommal való küzdelem.

#menstruáció
2016.01.10.

Öt gyakori kérdés a menstruációval kapcsolatban

Azokban, akik még nem érték el a pubertást, sok kérdés merül fel a női menstruációs ciklussal kapcsolatban, de sokszor túl kényelmetlennek érzik, hogy mindezt egy felnőttől megkérdezzék. Ezért is próbálunk segíteni, hiszen sokan vannak túlzott zavarban a témával kapcsolatban. Íme, az öt leggyakoribb kérdés, és a válasz rájuk.

#menstruáció
2015.12.10.

Módosítható a menstruáció ideje?

Késleltetheted a havi vérzést, ha azonnal megkezded a következő csomag tabletta szedését a jelenlegi csomag befejezése után. A szedést addig folytathatod, ameddig szükséges, vagy amíg a csomag ki nem ürül.

#menstruáció
2015.09.02.

A menstruáció: mikor, mennyi?

A belső női nemi szervek közül a méh legbelső rétege a méhnyálkahártya, amely hormonális hatásra minden ciklus alatt fokozatosan megvastagszik, majd vérzés kíséretében lelökődik.

#PMS
2015.06.26.

Betegség vagy csupán PMS?

Mind a nők, mind pedig a férfiak tisztában vannak azzal, hogy a menstruáció előtti időszak, az a néhány nap bizony sok kellemetlenséggel járhat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az is teljesen normális dolog, amikor egy héttel a menzesz előtt, és egy hétig még utána is feszült és ideges az ember.

#fogamzásgátlás
2015.05.23.

Hagyjunk-e szünetet fogamzásgátló tabletta szedésében?

A fogamzásgátló tabletták bevezetésekor minden figyelem a káros mellékhatások kutatására, vizsgálatára fordult. Mára már ismert tény, hogy a tablettaszedésnek nemcsak esetleges mellékhatásai, hanem a fogamzásgátló hatáson túl egyéb előnyei is vannak.

#menstruáció
2015.05.18.

Beszéljünk az első menstruációról!

Amikor először hallottad azt a szót, hogy menstruáció, biztosan kíváncsi voltál, mi is az, és hogy mikor lesz meg az első alkalom. Habár a legtöbb lány 11 és 14 éves korában menstruál először, bármikor megtörténhet 9 és 16 éves kor között.