Testi problémák, higiénia

#Testi problémák #higiénia

182 db cikk a témában

Fehérfolyás, hüvelyváladék: mikor normális?
#folyás
2021.05.18.

Fehérfolyás, hüvelyváladék: mikor normális?

Minden lány aggódva néz a bugyijára, amikor életében először valami fura, fehér váladékot talál rajta. Te is ebben a cipőben jársz? Ne aggódj, teljesen normális jelenségről van szó!

#lábköröm
2021.05.13.

Benőtt lábköröm

Veled is előfordult már, hogy a nagy lábujjad látszólag minden ok nélkül elkezdett lüktetni? Nem ütötted be, szóval akkor mégis miért dagadt be és miért virít pirosan? Később piszkos-fehér színű folyadékot vettél észre a lábkörmöd felső sarkában? Ez bizony a benőtt köröm. Hogyan kezelhető?

#kontaktlencse
2021.05.08.

A kontaktlencse használat alapjai - Miből van a kontaktlencse?

A kontaktlencse egy kiváló megoldás szinte bárkinek, aki látása javítására szorul, és nem akar szemüveget viselni egész nap. A kontaktlencsék manapság népszerűbbek, mint valaha. Az amerikai járványvédelmi- és megelőzési-központ kutatásai szerint, megközelítőleg 40,9 millió felnőtt visel kontaktlencsét, ami az amerikai nagykorú népesség 17%-a. Emellett egyre több fiatal választja a lencsék viselését szemüveg helyett.

#korpa
2021.04.30.

Eláruljuk, mitől korpásodik a hajad

Korpásodás esetén a hajas fejbőrön gyulladás alakul ki, amely meggyorsítja a fejbőr felső hámrétegének leválását, így szemmel láthatóvá válik a fejbőrön, illetve a hajszálak tövén a korpának nevezett levált szaruréteg.

#szőrtüszőgyuladás
2021.04.03.

Szőrtüszőgyulladás

A szőrtüszőgyulladás a szőrtüszőre lokalizálódó gennyes elváltozás. A kiváltó mikroorganizmus a legtöbb esetben a Staphilococcus aureus baktérium. A klinikai megjelenési formája 1-3 mm átmérőjű sárga gennyhólyag, melynek közepén a szőrszál található. A leggyakrabban a lábszárak, a combok, a kar, a hajas fejbőr, az áll területén és a bajusztájékon jelenik meg.

#szőrtelenítés
2021.01.19.

Egyiptomi szőrtelenítés

A nem kívánt szőr eltávolítása cukros pasztával már 2000 éve létezik. Az ókori Egyiptomban és a Közel-Keleten (Perzsia) azt hitték, hogy a szőrtelen test a fiatalságot, a szépséget és a tisztaságot tükrözi.

#miktoriom
2021.01.03.

Mi az a mikrobiom?

A mikrobiológia nagyon sokáig csak azokkal a mikroorganizmusokkal foglalkozott, amelyek betegséget okoznak és laboratóriumban tenyészthetők.

#tetkó
2020.11.18.

Mit árul el rólad a tetkód?

A tetoválások manapság népszerűbbek, mint valaha. Az emberek társadalmi hovatartozástól és foglalkozástól függetlenül varratnak magukra tetoválásokat. Ám lehetséges, hogy a tetoválásod teljesen mást fejez ki a külvilág számára, mint amit te üzenni szeretnél vele.

#fogmosás
2020.11.06.

Fogmosás – miért olyan lényeges?

A helyes szájhigiénia egyik legfontosabb eleme az alapos és rendszeres fogmosás. Nem tűnik túl vonzónak, mert e mögött nincsenek „fehérítő csíkok”, „titkos terápiák” vagy „filmcsillagoknak szóló exkluzív kezelések”. Miközben egyértelműen ez jelenti az alapot a ragyogó és elsősorban egészséges fogakhoz. Miért kell különös figyelmet fordítanunk rá és mire kell emlékeznünk? Mivel fenyeget ennek elhanyagolása? (x)

#száj
2020.10.14.

Hogyan tisztítsd hatékonyan a fogaidat?

A fogak tisztán tartására mára hatalmas iparág épült, amely számtalan terméket kíván eladni a vásárlóknak. A fogorvosok nagy része szerint azonban megfelelő technikával és alapossággal egy hagyományos fogkefével is tökéletesen rendben tarthatóak a fogak. Dr. Benkő Krisztina, fogorvos segít eloszlatni a tévhiteket.

Strandolás a menstruáció alatt
#menstruáció
2020.07.14.

Strandolás a menstruáció alatt

Alig egy szempillantás alatt régi jó ismerősünk, az anyatermészet akár kész horrorrá változtathatja a nyári mókát. De ne félj! Megtaláljuk a megoldást a kényes esetekre.

#repedt sarok
2019.05.31.

Mitől lehet repedezett a sarkad?

Mintha a fáradt lábunk nem fájna eléggé, néhány embernek meg kell küzdenie a repedt sarkakkal is. Ismerd meg a repedt sarok tüneteit, kockázatát és diagnózisát.