Testi problémák, higiénia

#Testi problémák #higiénia

182 db cikk a témában

Kezedben az egészséged
#kéz
2022.07.23.

Kezedben az egészséged

Kezeink nap, mint nap óriási igénybevételnek vannak kitéve. A reggeli ágyazástól kezdve a zuhanyzáson át az evésig, utazás közben, a napi gépelésben, egyszóval mindenben kulcsszerepük van. Gondoltad volna, hogy még az egészséged megőrzésében is segíthetnek?

A női szeméremtest – egy kis használati útmutató
#női szeméremtest
2022.05.13.

A női szeméremtest – egy kis használati útmutató

Szóval mi is a szeméremtest (más néven „vulva”)? A szeméremtest a női nemi szervek együttese, vagyis a szeméremajkak, a csikló, a hüvely és a húgycső nyílása együtt. A testnek ezt a részét mindenféle vicces módon szokták nevezni, és gyakran összekeverik magával a hüvellyel, azzal a rugalmas csatornával, amely összeköti a külső nemi szerveket a belső nemi szervekkel (a méhnyakkal és a méhhel).

A helyes fogápolás fogszabályozó viselése során
#fogszabályzó
2022.02.28.

A helyes fogápolás fogszabályozó viselése során

A fogszabályozó kezelésekhez eleinte nehézkes lehet hozzászokni. Attól függően, hogy milyen fogszabályozót kapott, megváltozhatnak étkezési szokásai, vagy a napi fogápolás is másképpen zajlik majd. Ha nem kivehető fogszabályozót visel, akkor íme néhány jó tanács ahhoz, hogy mit fogyasszon kezelése során, illetve, hogy hogyan tartsa tisztán fogait. (x)

A fertőzések elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a kézmosás
#kézmosás
2021.12.11.

A fertőzések elkerülésének leghatékonyabb eszköze: a kézmosás

Mosd meg a kezed! - hallottad már párszor a szüleidtől, igaz? Lehet, hogy már szinte bosszantó, mégis ez a legjobb megoldás arra, hogy elkerüld a betegségeket. Különösen fontos ez most, hogy ismét közösségben vagy, s az ősz-tél előrehaladtával a vírusok, bacik is támadásba lendülnek.

#fogkefe
2021.11.09.

Megbetegíthet a fogkeféd?

Bizonyított tény, hogy a szájban baktériumok sokasága lapul. És mi a helyzet a fogkeféddel? A kutatások szerint több ezer bacilus lapulhat meg a sörték között.

#gomba
2021.10.19.

Házi praktikák lábszag ellen

Tartasz attól, hogy lábszagod van? Félsz levenni a cipődet mások előtt a kellemetlenségek miatt? Próbáld ki házi praktikáinkat!

#tampon
2021.10.01.

7 tipp az első tamponhasználathoz

A betétet könnyebb használni a tamponnál, de sok nő az utóbbi tisztaságát kedveli. Ha még sosem használtad korábban, akkor érdemes néhány dolgot megtudnod arról, hogy hogyan kell felhelyezni és eltávolítani. Azonban a legfontosabb dolog, amit tudnod kell róla, hogy ne félj, a tampon használata sosem fáj.

9 dolog, ami rossz leheletet okoz
#lehelet
2021.08.17.

9 dolog, ami rossz leheletet okoz

Egy lányos este vagy sörözés a srácokkal többet is okozhat, mint egy másnaposság. Annak ellenére, hogy folyadék, az alkohol ki tudja szárítani a szádat. Ez ösztönzi azokat a baktériumokat, amik halitózist (rossz lehelet) okoznak. Koffeines italok, fűszeres ételek és cigaretta is okozhat rossz leheletet. A szájban nem termelődik annyi nyál alvás közben, ez okozza a reggeli szájszagot.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról
#fogak
2021.08.12.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról

Köztudott, hogy fogainknak szerepük van a rágásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent fehéren csillogó fogsorodról? Kapaszkodj meg: nem csak a cukor a fogak első számú ellensége.

A szép haj titka
#korpás fejbőr
2021.07.22.

A szép haj titka

Egészséges és szép hajra vágysz? Sajnos a haj is elveszítheti a fényét, illetve lassabban nőhet. De semmi nincs veszve, hiszen a következő 5 tipp betartásával igazán gyönyörű, egészséges hajra tehetsz szert.

Az intim higiénia alapjai
#higiénia
2021.07.15.

Az intim higiénia alapjai

A tisztálkodás alapvető szabályait már gyerekkorunkban megtanultuk, de ez a tanulási folyamat nem állhat meg: életkorunknak megfelelően folyamatosan frissíteni kell tudásunkat, hiszen a személyi higiénia hiánya miatt a különféle betegségek könnyebben kialakulhatnak.

#bőrtípus
2021.07.09.

Neked milyen a bőrtípusod?

Bőrünk számos változáson megy keresztül az évek folyamán. A kezdetben többnyire normál bőrtípus a serdülő évek hormonális hatásai miatt gyakran zsírosabbá válik, idősebb korban pedig sokan küzdenek az egyre szárazabb bőr okozta kellemetlenségekkel. Az optimális bőrápoláshoz fontos, hogy ismerjük saját bőrtípusunkat és ha szükséges, az épp aktuális állapotnak megfelelően változtassuk a használt kozmetikumokat.

#külső
2021.07.05.

Fiú vagyok, számít, hogy milyen a külsőm?

"Azt tudom, hogy a lányok nagyon ügyelnek arra, hogy jól nézzenek ki, a fiúk pedig élvezik és szeretik, ha egy lány szép, ha pedig nem az, akkor akár ki is közösíthetik. Hogy megy ez a fiúkkal? Mert elég pattanásos vagyok, apró, kékes erek vannak az arcomon, amit csak közelről lehet látni, és nem tudom, mennyire számít ez a lányoknál." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#kontaktlencse
2021.06.05.

Melyik kontaktlencse a megfelelő számodra?

Először is, a kontaktlencsédnek azon a problémán kell segítenie, ami miatt elkezdtél szemüveget vagy lencsét viselni. Vagyis jobb látást kell biztosítania, korrigálni a rövidlátást, a távollátást, a szemtengelyferdülést vagy ezek kombinációját is.