Főoldal / TEST / LarkLife - személyi edző és életviteli tanácsadó a zsebedben!
  2014-04-06

LarkLife - személyi edző és életviteli tanácsadó a zsebedben!

A San Franciscoban megrendezésre kerülő Health 2.0 konferencia során rendkívül sok izgalmas és hasznos megoldással és termékkel ismerkedtem meg. Az alábbi 'kütyü' is egy ezek közül és ezt szeretném részletesen bemutatni a cikkben.

A LarkLife elnevezésre hallgató eszköz valójában 3 különböző termék egyszerre - egy nappali karkötő, egy éjszakai karkötő és egy IOS alkalmazás. A cég régebben inszomniások számára fejlesztett ki egy alvás-figyelő eszközt, ami hatalmas sikereket ért el, hiszen a használók 73 százaléka javulást tapasztalt alvása során már az első hónap után.

A cég ezek után pedig úgy döntött, hogy hasonló módszerrel működő eszközt fejlet, ami azonban nem csak az alvás-problémákra kínál megoldást, hanem az élet minden területén segíti használóját.

- hirdetések -

Mi is a lényege?

A LarkLife elsősorban nem célokat akar kitűzni a felhasználók elé, amit azoknak teljesíteni kellene - sokkal inkább tippeket ad felhasználóinak, hogy mit tehetnek, javíthatnak az egészségesebb életmód érdekében az adott pillanatban. Így ha például nem alszol éjjel annyit, amennyit kellene, akkor az eszköz felhívja a figyelmedet, hogy különösen fontos reggelizned és gratulálni fog, ha sikerült 1000 lépést megtenned a nap során.

A tanácsok abszolút személyre szabottak, és a felhasználó viselkedésén és céljain alapszanak - ráadásul a tanácsok neves szakemberekkel való konzultáció alapján lettek létrehozva és integrálva.

A LarkLife ráadásul sokkal inkább a nem hivatalos sportolók számára készül. Éppen ezért van 2 különböző karkötő, hiszen az egyiknek állandóan a felhasználón kell lennie, míg a másik töltődik.

A termék 3 fő kategóriáról gyűjt információt - fitnesz, étkezés és alvás. Mindezek mellett a felhasználó stressz-szintjéről és aktivitásáról is tárol adatokat. Mi mindent csinál az eszköz bővebben? Megmutatom, kategóriákra bontva!

Mozgás, fitnesz

 • Lépés és megtett távolság számláló. A nap végén tudni fogod, hogy milyen távolságot mentél, hány lépést tettél meg, ráadásul az adatokat összehasonlíthatod az előző napok adataival, vagy azzal, hogy egy átlagos ember mennyit lép - így pedig a következő nap megpróbálhatsz javítani az eredményeiden!
 • Edzés és sport "mérő". Az eszköz megfigyeli, hogy milyen típusú mozgásformát végeztél és mennyi időt töltöttél vele, milyen távolságot mentél, mennyi kalóriát égettél, mikor kezdtél és mikor hagytad abba. A LarkLife olyan okos, hogy magától észreveszi, ha futsz vagy sétálsz és az adatokat magától elkezdi mérni, majd tárolni.
 • Elégetett kalóriák számlálása. Az eszköz figyeli, hogy a napi aktivitásod alapján mennyi kalóriát égettél el - így pedig te is sokkal tudatosabban fogsz odafigyelni a bevitt kalóriákra, és arra, hogy minél aktívabb legyél.
 • Fitnesz figyelmeztetések. Ha túl sokáig vagy inaktív, a LarkLife megpróbál majd mozgásra bírni.
 • Személyi edző. A LarkLife aktivitási tippjei segíteni fognak kialakítani egy egészséges, pozitív magatartást és ennek a mindennapi rutinodba való tudatos integrálását.

Étkezés

 • Étel-napló egy gombnyomásra. Nem kell papíralapú étel-naplót vezetned, hiszen egy gombnyomásra kiválaszthatod és rögzítheted, hogy éppen mit fogyasztottál.
 • Hidratáció-figyelő. Egyszerűen követheted és rögzítheted, hogy mennyi vizet fogyasztottál a nap során - ráadásul ha nem iszol eleget, akkor a LarkLife magától figyelmeztet arra, hogy itt az ideje egy újabb pohárnyi víznek.
 • Étkezés-emlékzetető. A LarkLife tudja, hogy mikor a legjobb enned valamit, ahhoz hogy az energia-szinted és a kedved a lehető legideálisabb legyen.
 • Táplálkozási szakértő. A top táplálkozási szakértők által összegyűjtött tippek és információk segítségével kialakíthatod a megfelelő étkezési szokásokat - így pedig egészséges és energetikus leszel.

Alvás 

 • Alvás-figyelő. Az éjjeli karkötő egy olyan szenzor, ami képes érzékelni az alvásod hosszát, minőségét és még az olyan apró dolgokat is, hogy mikor alszol el, mikor ébredsz vagy mikor fordulsz meg.
 • Emlékeztető. Nem könnyű mindig a megfelelő időben ágyba menni, pedig ez a legjobb az egészségednek. A LarkLife tanácsot ad arra nézve, hogy mikor ajánlatos lefeküdnöd a lehető legjobb alvás érdekében.
 • Alvási szakértő. A Stanford alvás-specialistája, Cheri Mah profi tippekkel próbál segíteni abban, hogy kialakíthasd a lehető legeszségesebb alvási szokásokat a megfelelő minőségű alvás érdekében.

A LarkLife tehát egy nagyszerű és rendkívül hasznos termék, ami segít a felhasználó életét egészségesebbé és kényelmesebbé tenni apró, de biztos lépésekkel. Engem lenyűgözött! Ti mit gondoltok róla?

(Gy.A.)

  Kapcsolódó cikkek