adele
#Testi problémák

Adele kövér Karl Lagerfeld szerint!

2012.02.12.
2 perces olvasási idő

Ő a kifutók és a divatvilág királya, a helyi élet és halál ura – és nagyon szívesen tölti idejét azzal, hogy népszerű hölgyeket mustrál. Ám hírneve és tekintélye ellenére is sikerült egy megjegyzésével Adele rajongóinak hadait maga ellen uszítania. Valóban mérvadó egy olyan férfi véleménye, aki csak csontsovány modellekkel hajlandó dolgozni?

A tervező ugyanis „kicsit kövérnek” nevezte az énekesnőt egy interjú során. Persze gyorsan rájött, hogy véleménye vitatható, így megpróbált javítani helyzetén és hozzátette, hogy az énekesnőnek „gyönyörű arca és isteni hangja van.”

Az interjúban egyébként az újonnan felkapott Lana Del Rey-ről való véleményét fejtette ki, mielőtt még Adele-re tért volna ki. Így nyilatkozott:

„Leginkább Adele és Florence Welch zenéjét szeretem. Persze modern énekesként ő (Lana Del Rey) sem rossz. De jelen pillanatban Adele a legjobb. [..] Kicsit kövér, de gyönyörű arca és isteni hangja van.”adele

Lana Del Rey kinézete sem úszta meg kommentek nélkül. „Lana Del Rey mindent összevetve egyáltalán nem rossz. Kifejezetten úgy néz ki, mint egy modernkori énekes. A fotóin gyönyörű. Hogy össze lenne rakva az implantátumai miatt? Nincs egyedül az implantátumokkal.”

A Chanel tervezőjének megjegyzése sok vitát fog szítani, hiszen Adele gyakran nyilatkozik szabadon ingadozó súlyáról. Az énekesnő jól érzi magát a testében és nem foglalkozik olyan emberek véleményével, mint Karl.

Nemrég így nyilatkozott: „Szeretek magam lenni, mindig is szerettem. Láttam embereket, akiknek ez irányítja az életét, tudod, az hogy vékonyabbak akarnak lenni, vagy nagyobb mellekre vágynak – és láttam, hogy ez mennyire megviseli őket. Én egyszerűen csak nem akarom ezt az életemben.”

„Nekem ez sosem jelentett gondot vagy fejtörést – legalábbis sosem lógtam olyan szörnyű emberekkel, akiknél ez a téma.”

„Természetesen vannak bizonytalanabb pillanataim, de nem töltöm az időmet olyanokkal, akik ezt hangsúlyozzák és közvetítik felém.”

Az énekesnő gondolatai és megjegyzései követendő mintaként szolgálhatnának mindenkinek, aki az anorexiás, bulémiás, természetellenesen csontos modellalkatot tartják ideális mintának és ezt a testképet hiszik követendőnek.

Különösen, hogy az énekesnő a realitás határain belül mozog, hiszen nemrég is súlyt vesztett, hogy az egészségügyi problémáival könnyebben leszámolhasson.

Lássuk be, nem Adele a legvékonyabb híresség. De nem is ez a dolga, ő nem modell vagy színésznő, ő a hangjából él. Persze semmiképpen sem érdemli meg az erős bírálatot, különösen egy olyan férfi szájából, akinek az eszményi nőről más elképzelései vannak. Nem hiszem, hogy csinosabbnak, de semmiképpen sem természetesebbnek számítanának a Lagerfeld által ’futtatott’ modellek.

Persze itt nem az állandó nőideál-vitáról van szó szerintem, sokkal inkább arról, hogy egy ilyen befolyásos ember megjegyzése és a média mennyire befolyásolja és átalakítja egyébként teljesen normális alkatú lányok testképét.

Lányok! Ne hagyjátok, hogy megtévesszenek benneteket. A szépség valóban belülről fakad, egy bájos mosoly és a kisugárzás mindenkivel elfeledtet pár plusz kilót. Természetesen az egészséges étkezés és a rendszeres testmozgás elmaradhatatlan kellékei az egészséges életmódnak, de sokszor ez sem segít azon, ha más az alkatod.

Fogadd el magadat úgy, ahogy vagy! Szeresd a testedet és magadat, koncentrálj a belső értékekre! Hiszen Adele is ezt teszi :)

(Gy. A., dailymail.co.uk)

Kapcsolódó cikkek