Főoldal / TEST / Az egypontos piercing (microdermal)
  2010-03-09

Az egypontos piercing (microdermal)

Az utóbbi időszak egyik legnagyobb újítása a piercingek terén az „egypontos” piercing, avagy a microdermal.

A microdermal –köszönhetően egyetlen kimenetének- úgy néz ki, mint a transdermal implantátum. Készítéséhez azonban koránt sincs szükség olyan bonyolult procedúrára, mint a transdermal esetében, hiszen elegendő egy szakértő és egy tű, valamint a megfelelő ékszer és máris gazdagabbak lehetünk egy mutatós kiegészítővel.

- hirdetés -

 

Tudnivalók a microdermalról

A microdermal szárvastagsága mindössze 1,6 mm, melyhez egy 5 mm és egy 2 mm széles talp csatlakozik. Ez a talp kerül a behelyezés után a bőr alá.

Vékonyságának és belső menetének köszönhetően biztonságosan viselhető, bár arra ügyelni kell, hogy ne olyan helyre tetessük, ahol folyamatosan irritálva van, hiszen az ékszer így nem tud meggyógyulni és folyamatosan beleakadhat a ruhába.

Hasonlóan a többi piercinghez, a microdermal is ízlés szerint variálható, ugyanis a külső, lecsavarható részt bárki ki tudja cserélni.

Hogyan helyezik be?

Behelyezésére több módszer is létezik, a legbiztonságosabb azonban az, amikor egy tű segítségével juttatják a bőr alá a talpacskát, így ugyanis a bőrszövet nem sérül nagymértékben.

Mennyire fájdalmas?

A behelyezés többnyire nem jár nagyobb fájdalommal, mint egy sima felszíni piercing esetében, azonban a különböző testrészeken a bőrszövet vastagságának és lazaságának köszönhetően az érzés természetesen változhat. Az egyéni fájdalomküszöb is nagyban befolyásolja, hogy ki hogyan éli meg a microdermal behelyezését.

Mennyi ideig tart a gyógyulása?

A microdermal egy meglehetősen gyorsan gyógyuló piercing-fajta. Természetesen a gyógyulási idő függ az adott testrészről, az egyéni adottságoktól és a környezeti tényezőktől is, de kb. 2-4 hét alatt az ékszer meggyógyul.

Mennyibe kerül?

A választ és a cikk folytatását elolvashatod az eredeti oldalon!

 

  Kapcsolódó cikkek

 

Tovább a témában: Lányoknak, Bőr, Piercing, Higiénia