súlyhiány
#Testi problémák

Tippek, ha felszednél néhány kilót - Így tedd egészségesen

2024.01.30.
1 perces olvasási idő

Sokan nem gondolják, de nem csupán a fogyás lehet küzdelmes. Vannak, akiknek éppen annyira nehéz néhány kilót felszedni, mint másoknak megszabadulni tőlük. Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet egészséges módon gyarapítani a súlyodat.

Hízni tehát legalább olyan nehéz lehet, mint fogyni. A táplálkozás és a testmozgás arányának megváltoztatásával tudsz hízni egészséges módon. Célozz meg egy elérni kívánt, egészséges testsúlyt. Ha nem vagy biztos abban, hogy mennyi lenne az ideális súly a számodra, akkor beszélj erről az orvosoddal. Ugyancsak jobb szakemberrel is konzultálni, ha egészségügyi okok miatt akarsz hízni.

Néhány egészséges tipp, hogy extra kilókhoz juthass

  • Egyél gyakrabban. Egyél naponta 5-6 alkalommal, ebből 3 alkalommal válassz energiadús fogásokat - leginkább a nap elején. Ne hagyd a megterhelő ételeket estére!
  • Egyél tápanyagban gazdag ételeket! Egy egészséges diéta részeként válassz teljes kiőrlésű kenyeret, tésztákat, olajos magvakat, alacsony zsírtartalmú ételeket, sovány fehérjeforrásokat, diót, mogyorót.
  • Figyelj arra, hogy mit iszol! Ne telj el diétás üdítővel, kávéval, teával és más italokkal, amikben kevés a kalória és a tápérték. Helyette igyál shakeket, tejet, gyümölcslevet. Ne igyál evés közben, és az evés előtti és utáni 30 percben, így több étel fér a gyomrodba.
  • Add össze az ételek kalóriaértékét. Válassz olyan kalóriadús ételeket, mint a dió, a mogyoróvaj, a sajt, a szárított gyümölcsök és az avokádó.
  • Kényeztesd magad egészséges édességekkel! Válassz olyan nasikat, amelyek ugyancsak tápanyagban gazdagak pl. korpás muffin, gyümölcsös joghurt, müzliszeletek.
  • Változtass a testgyakorlataidon! Erősíts és eddz keményebben, így erősítheted az izmaidat. Ez az állóképességed, az izomösszetételed mellett növelheti az étvágyadat is.

(KamaszPanasz - I.S.)

Kapcsolódó címkék

bőrizom