Táplálkozás, gyümölcs

#Táplálkozás #gyümölcs

76 db cikk a témában

#vegyszer
2011.07.04.

Vegyszerek a gyümölcsökben és a zöldségekben

Azon a legújabb listán, mely az erős vegyszerekkel (peszticidek, herbicidek) kezelt élelmiszereket tartalmazza, olyan ismerős zöldségek-gyümölcsök és más élelmiszerek is szerepelnek, amiket eddig biztonságosnak és egészségesnek véltünk.

#előétel
2011.06.27.

A legjobb és legrosszabb előételek

Az éttermi vacsora során nem mindegy, hogy milyen előétel kerül az asztalra. Mert könnyen megeshet az is, hogy a főételt is meghaladó kalóriamennyiséget csemegézel be már az elején, ami egészségtelen.

#étel
2011.06.17.

Mi és mennyi kerüljön a tányérra?

Egy új amerikai diétás irányzat felváltotta az előző, 19 évig tomboló fogyókúrás elképzelést, amely az élelmiszer-piramisról szólt. A napi élelmiszer-beviteled felét zöldség és gyümölcs képezze, valamilyen tejtermékkel megspékelve!

#gyermekegészség
2011.05.25.

Pénz nélkül nincs gyermekegészség sem?

Gyermekük egészségének megtartását ma főleg a tehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka ugyanis alacsony jövedelmű háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felméréséből.

#kate middleton
2011.04.29.

Kate Middleton diétájának titkai

A körülbelül 177 centijével, és az ehhez párosuló 55 kilójával Kate Middleton vékony és atletikus alkatnak számít, így gyakran kerül egyenes összehasonlításba Diana hercegnővel is.

#fogyókúra
2011.04.28.

Tippek a hatékony súlycsökkentéshez

„Kedves Szakértő! 15 éves vagyok. Eldöntöttem, hogy leadok néhány kilót, és felturbózom a testem május végére. Nemrég kezdtem el futni, kezdve másfél kilométerrel és remélem, hogy hamarosan fel tudom ezt húzni 4 kilométerre, melyet heti 4-5 alkalommal futnék le.”

#tini sport
2011.04.18.

Hogyan válhat egy tini sportlegendává?

„Szeretném megtudni, hogy mennyi fehérjére van szükségem. 14 éves, 172 centi magas, 51 kg vagyok, az iskolában focizom és súlyt emelek. Szeretnék egy kis súlyt magamra szedni és izmot növelni.

#szójabab
2010.09.26.

Szója ételek és egészség

Mi is az a szója? Valószínűleg már hallottál a szójáról és azokról az állításokról, hogy segít megelőzni különböző betegségeket, például rákot vagy szívbetegségeket. Szóval mi is a szója története?

#dohányzás
2010.08.08.

Dohányos étrend

Sok mozgás, kevés zsiradék, rengeteg rostokban gazdag gyümölcs és zöldség. Talán a legfontosabb alapanyagai a volt dohányosok étrendjének. Sokan azonban félnek a leszokástól – a ma már közhellyé lett - „elhízol, ha leszoksz” tévhit miatt. Igen, ugyanis ez egy tévhit.

#étvágy
2010.07.21.

Étvágycsökkentés - Ha megvisel a diéta

Tedd lakat alá a vágyódásodat ezekkel a stratégiákkal, hogy elkerüld a korgó gyomrot. Csökkentsd a kalóriákat, és ledobod a kilókat. Egyszerűnek tűnik, nem igaz?

#iskola
2010.07.19.

Jamie Oliver: Mit egyen a gyerek az iskolában?

Az angol Ofsted (egy, az iskolákat ellenőrző független intézmény) beszámolója szerint a szülőket irritálja az iskolaigazgatók azon viselkedése, amikor az egészséges étkeztetés zászlaja alatt megszabják, hogy a gyerek mit vihet magával és mit nem az iskolai tízóraira.

#víz
2010.03.29.

Lúgos víz fogyasztása - hatásos?

A barátnőm nemrég vett egy vízszűrőt azzal a céllal, hogy a csapvíz pH értékét lúgosítsa. Azt állítja, hogy a lúgos víz hasznos az ember számára, mert csökkenti a szervezetében a savszintet. Igaz, hogy a magas pH értékű víz valóban egészséges az ember szervezetének?

#reggeli táplálkozás
2010.03.21.

Egészségtudatosság a kamaszoknál is!

Az iskolás kamasz gyerekek hajlamosak kapkodva táplálkozni, előszeretettel hagyják ki a reggelit, és választják napközben a gyorséttermek menüsorait. A szülőknek pedig sokszor az a legkényelmesebb, ha rájuk hagyják.

#vegetarianizmus
2010.01.14.

Egy zöldebb út: a vegetarianizmus

Lehet, hogy te is voltál már egy kis időre vegetáriánus. Esetleg azóta tartod magad a húsmentes étkezéshez? Mi vezetett arra, hogy ezt az életmódot válaszd? És milyen hatásai vannak a vegetarianizmusnak tágabban vett jólétünkre, a Föld egészségére?