Táplálkozás, gyümölcs

#Táplálkozás #gyümölcs

76 db cikk a témában

#vegetáriánus étrend
2012.10.30.

Vegetáriánus étrend – Segít-e a cukorbetegeken?

Noha a vegetáriánus étrendre való áttérés valószínűleg nem gyógyít ki senkit a cukorbetegségből, számos előnye lehet a hagyományos étrenddel szemben. Segít kordában tartani a testsúlyt, csökkenti egyes diabéteszhez kapcsolódó szövődmények kockázatát, és még az is előfordulhat, hogy hatására a szervezet jobban reagál az inzulinra.

#fogyókúra
2012.07.17.

Rebeka kipróbálja: zöldség és gyümölcs naponta ötször

Nyáron senkinek nincs kedve marhapörköltet enni, viszont a sok hűsítő finomság, a sok fagyi és koktélok sem tesznek jót a szervezetnek. De a sok friss, lédús áru a piacon lehetőséget ad arra, hogy a dietetikusok által ajánlott napi ötszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztást teljesíteni tudjuk. Erre vállalkozik most Rebeka is.

#táplálkozás
2012.05.29.

Mit esznek a tinik?

A kamaszok egészségét nagymértékben meghatározza a helyes táplálkozás. Itt figyelembe kell venni mind a mennyiségi, de elsősorban a minőségi táplálkozást. Hangsúlyt kell fektetni az étkezések rendszerességére és változatosságára.

#gyümölcslé
2012.04.20.

Cukrosabbak a gyümölcslevek, mint gondoljuk

Miközben egyre jobban tudatában vagyunk az üdítőitalok magas cukortartalmának, hajlamosak vagyunk alábecsülni a gyümölcslevek, dzsúzok és turmixok cukortartalmát - állapították meg a Glasgow-i Egyetem kutatói felmérésükben.

#zöldség
2012.03.24.

A zöldség és a gyümölcs szépít is

A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is - "belsőleg" alkalmazva, azaz például nem uborkás bőrpakolásként értve.

#éhezés
2012.03.23.

Sokszínű rossz táplálkozás: hárommilliárd embert érint

Éhezés, alultápláltság, túltápláltság, mennyiségi és minőségi hibák a táplálkozásban... Az egész világra kiterjedő problémák. Milyen következményei lehetnek ennek? Hogyan hízhatnak el azok, akiknek alig van pénzük ételre?

#fogyókúra
2011.10.05.

Mi a baj a fogyókúrával?

Alig eszel, mégsem fogysz? Esetleg még többet is mutat a mérleg a hosszú önsanyargatás után, mint azelőtt? A fogyókúrák 95 százaléka azért nem sikeres, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Ráadásul kalóriaszegény étrend mellett a szervezeted az energiát hasznosító izmokat is lebontja, de a diéta után csak a zsírt építi vissza.

#puffadás
2011.09.19.

Szellentenem kell a barátom előtt

„Kedves Dr. Nő! Több napot együtt leszek barátommal, és az lenne a legjobb, ha nem kéne minden percben odébb állnom, hogy szellentsek...” - válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#vegetáriánus
2011.09.18.

Tények a vegetáriánus étrendről

A vegetarianizmusnak több típusa létezik. Van, aki semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik meg, így a tojást és a tejtermékeket sem.

#zöldség
2011.08.23.

Érdemes bioterméket venni?

A biotermékek kezdetben csak bizonyos boltokban voltak elérhetőek azok számára, akik hajlandóak voltak sokkal többet fizetni a természetesebb, környezetbarát, vegyszermentes termékekért. Ma már szinte mindenhol kaphatóak, egyre kedvezőbb áron.

#kajszibarack
2011.08.05.

Kajszibarack, a hosszú élet titka

Elég hihetetlenül hangzik, hogy ez a nálunk is termő gyümölcs csodákra képes, vagy legalábbis meghosszabbítaná az életet. Pedig rendszeres fogyasztása jótékony hatással van szervezetünkre.