Táplálkozás, diéta

#Táplálkozás #diéta

108 db cikk a témában

#gyümölcslé
2012.04.20.

Cukrosabbak a gyümölcslevek, mint gondoljuk

Miközben egyre jobban tudatában vagyunk az üdítőitalok magas cukortartalmának, hajlamosak vagyunk alábecsülni a gyümölcslevek, dzsúzok és turmixok cukortartalmát - állapították meg a Glasgow-i Egyetem kutatói felmérésükben.

#has
2012.04.19.

Lapul a has, tágulnak az erek

Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak az erei - derítették ki amerikai kutatók.

#diéta
2012.04.02.

Miért átverés a divatdiéta?

Úgy tűnik, a suliban a legtöbb tizenéves szívesen beszél a legfrissebb fogyókúrákról és „divatdiétákról”. Ezek a „diétahóbortok” általában erősen korlátozzák a választásaidat az ételek terén; esetleg néhány speciális étel, tabletta vagy étrendkiegészítő fogyasztását igénylik, cserébe pedig gyors és könnyű fogyással kecsegtetnek. Csakhogy ezek a hóbortok gyorsan ki is mennek a divatból!

#szénhidrát
2012.03.15.

6 szénhidrát, ami segít karcsúnak maradni

Szénhidrátok... csupa rosszat hallunk róluk. Ha meg éppen diétára adtuk a fejünket, akkor pláne! Tudtad-e, hogy az olyan étrendek, amelyek teljesen tiltják a szénhidrátbevitelt, akár többet árthatnak, mint amennyit használnak? Ugyanis az agyunknak és a testünknek létfontosságú ez a tápanyagtípus, csak így tud a szervezetünk megfelelően működni.

#táplálkozás
2012.03.03.

Kevesebb evés a hosszú élet titka

Az öregedést lassíthatjuk, ha kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe. E módszerrel leginkább az agy öregedésének sebessége fogható vissza bizonyos mértékig – állapították meg olasz kutatók.

A 12 legjobb diéta
#diéta
2012.02.29.

A 12 legjobb diéta

A népszerű és hangzatos diéták mind azt ígérik, hogy rövid időn belül karcsú és fitt leszel, mindenféle megerőltetés nélkül. De vajon tényleg működnek? Mennyire egészségesek vagy hatásosak? Melyek azok, amik tényleg hatnak és melyek átverés jellegűek vagy akár egyenesen károsak? Most utánanéztünk, hogy ne kelljen a saját bőrödön kísérletezned. Jöjjön hát a 12 legnépszerűbb fogyókúrás megoldás 2012-re!

#szója
2011.11.10.

A szója szerepe az egészséges táplálkozásban

Talán már hallottál a szójatartalmú ételekről a tévében. Azt is hallhattad, hogy a szója megelőzi a betegségeket, csakúgy, mint a rákot vagy a szívrohamot. Tehát mi is a szója, és hogyan érdemes fogyasztani?

#fogyókúra
2011.10.05.

Mi a baj a fogyókúrával?

Alig eszel, mégsem fogysz? Esetleg még többet is mutat a mérleg a hosszú önsanyargatás után, mint azelőtt? A fogyókúrák 95 százaléka azért nem sikeres, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Ráadásul kalóriaszegény étrend mellett a szervezeted az energiát hasznosító izmokat is lebontja, de a diéta után csak a zsírt építi vissza.

#vegetáriánus
2011.09.18.

Tények a vegetáriánus étrendről

A vegetarianizmusnak több típusa létezik. Van, aki semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik meg, így a tojást és a tejtermékeket sem.

#előétel
2011.06.27.

A legjobb és legrosszabb előételek

Az éttermi vacsora során nem mindegy, hogy milyen előétel kerül az asztalra. Mert könnyen megeshet az is, hogy a főételt is meghaladó kalóriamennyiséget csemegézel be már az elején, ami egészségtelen.

#étel
2011.06.17.

Mi és mennyi kerüljön a tányérra?

Egy új amerikai diétás irányzat felváltotta az előző, 19 évig tomboló fogyókúrás elképzelést, amely az élelmiszer-piramisról szólt. A napi élelmiszer-beviteled felét zöldség és gyümölcs képezze, valamilyen tejtermékkel megspékelve!

#fogyókúra
2011.05.08.

Csalóka ételek a fogyókúrád ellen

Fogyni akarsz vagy csak megtartani a súlyodat? Mi hizlal és mi nem? Voltál már úgy, hogy egy ételre vagy egy italra azt hitted, hogy nem hizlal és egészséges, utólag meg kiderült, hogy ez nem igaz?

#kate middleton
2011.04.29.

Kate Middleton diétájának titkai

A körülbelül 177 centijével, és az ehhez párosuló 55 kilójával Kate Middleton vékony és atletikus alkatnak számít, így gyakran kerül egyenes összehasonlításba Diana hercegnővel is.

#fogyókúra
2011.04.28.

Tippek a hatékony súlycsökkentéshez

„Kedves Szakértő! 15 éves vagyok. Eldöntöttem, hogy leadok néhány kilót, és felturbózom a testem május végére. Nemrég kezdtem el futni, kezdve másfél kilométerrel és remélem, hogy hamarosan fel tudom ezt húzni 4 kilométerre, melyet heti 4-5 alkalommal futnék le.”