Főoldal / TÁPLÁLKOZÁS / Fotópályázat a minőségi élelmiszerért
  2012-05-16

Fotópályázat a minőségi élelmiszerért

A Nemzeti Fogyasztói Termékkosarat népszerűsítő 13 magyar sztár minőségi termékekkel telepakolt kosarairól készült fotósorozat után a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság fotópályázatot hirdet. A képek központi témája a fogyasztói kosár, a minőség humoros vagy éppen művészi ábrázolása.

- hirdetés -

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság folytatja a márciusban, sztárfotókkal megkezdett népszerűsítést, és fotókat vár műkedvelő vagy éppen hivatásos fotóművészektől a minőség, a valódi értékek innovatív, művészi megjelenítése érdekében. A beérkező fotókat a Nemzeti Fogyasztói Termékkosár hivatalos honlapján (www.termekkosar.hu), illetve a program Facebook-oldalán jelentetik meg, ahol várják a fogyasztók véleményét is az alkotásokról.

étel„A pályázat célja, hogy amatőr vagy akár profi fotósok szemével mutassa be az alkotók véleményét arról, hogy mi a valódi minőség, mi az, ami a fogyasztók kosarába kellene, hogy kerüljön. Cél, hogy az alkotások művészi jellegű termékábrázolásokon, humoros ötleteken, a valós vagy ideális állapotok bemutatásán keresztül mutassák meg szimbolikusan a hazai fogyasztói kosarat.” – mondta Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2011-ben indította útjára Nemzeti Fogyasztói Termékkosár elnevezésű kezdeményezését, amelynek célja az volt, hogy ráirányítsa a fogyasztók figyelmét a biztonságos, minőségi, fogyasztóvédelmi szempontból megfelelő termékekre. A Termékkosár egyaránt tartalmaz Magyarországon gyártott termékeket és olyan globális termékeket, melyek a hazai fogyasztói kultúrában elismerhetők.

A pályázatra beküldött fotók megjelennek a Termékkosár Facebook-oldalán, ahol a látogatók is véleményt nyilváníthatnak a pályaművekről. A helyezésekről az NFH által delegált zsűri dönt. A beküldési határidő: 2012. június 3. Eredményhirdetés 2012. június 15-én lesz. A pályázat első díja a Kézműves Magyar Ízek Kft. által felajánlott és összeállított termékkosár.

(KamaszPanasz, termekkosar.hu)