koffein
#Táplálkozás

10 tipp az egészséges étkezéshez

2014.09.28.
1 perces olvasási idő

Nap mint nap újabb hírek röppennek fel arról, melyek a legegészségesebb élelmiszerek, a leghatásosabb diéták. Időnként Te is úgy érzed minél többet hallasz a témáról, annál nagyobb a káosz benned? Íme 10 tipp, mely segít az egészséges táplálkozásban.

Néhány apró szabály = egészség

1. Naponta igyál annyi vizet, amennyi csak beléd fér!

2. Naponta legalább egyszer igyál tejet! Az erős csontok és fogak nemcsak az egészség fontos alkotóelemei, hanem nagyon vonzóvá is tesznek!

Stressz3. Fogd vissza a koffeintartalmú italok és az üres kalóriák fogyasztását: az értékes kalóriát tartalmazó ételek sokkal gyorsabban töltenek fel, így kevesebbet is fogyasztasz belőlük!

4. Az étkezések közötti nassolást legjobb elhagyni, de ha nem sikerül, keress egészséges alternatívákat: a nyers sárgarépa, alma, vagy zellerszár sajttal vagy anélkül is nagyon finom. Ha ezek hirtelen túl nagy váltást jelentenek, próbáld ki a nyers vagy szárított gyümölcsök, magvak rágcsálását.

5. Ne foszd meg magad semmitől, amit nagyon kívánsz! Sokkal jobb, ha mértékkel fogyasztasz a kevéssé egészséges ételekből, mint ha később ráveted magad, és teleeszed magad velük.

6. Ne hidd, hogy a zsírmentes vagy diétás ételekből kétszer annyit ehetsz, mint különben!

7. Figyelj arra, hogy minden nap meglegyen a három, egészséges ételekből álló főétkezés! Ez azért fontos, mert ha valamelyiket kihagyod, a következő étkezésnél olyan éhes leszel, hogy „túleszed” magad.

8. Kerüld a mesterséges édesítőszereket!

9. Naponta vegyél be egy multivitamin tablettát, ám ne feledd: a vitaminok nem helyettesítik az étkezést!

10. Ma már a jobb gyorséttermeknek is vannak egészséges ételeik. Mielőtt rendelsz, nézd át a tápanyagtáblázatukat!

(KamaszPanasz)