Szülőknek, Viselkedés

#Szülőknek #Viselkedés

63 db cikk a témában

#szülő
2014.10.30.

A gyerekkori ADHD és a kábítószerek

Egy tanulmány szerint az ADHD-val érintett gyerekeknél magasabb a kockázata annak, hogy fiatal felnőttként drog- és alkohol problémákkal néznek szembe.

#szülő
2014.10.17.

Hogyan kezelje 14 éves gyermekét?

A 14 évesek már javában a pubertás korban járnak, és próbálnak egyre több jogot és szabadságot követelni a szüleiktől.

#problémás gyerek
2014.09.17.

7 tipp a problémás gyerekhez

Az eredményes gyereknevelés egy éppen lázadó korszakát élő kamasz esetében csöppet sem egyszerű, szinte lehetetlen feladatnak számít a szülők részéről. Ilyenkor napi szinten kell szembenézni a világgal harcoló tinivel és annak gondjaival.

#szülő
2014.09.16.

7 dolog, amit jobb ráhagyni a kamaszra

Sajnos vannak olyan dolgok, melyeket kamasz gyermeke csinál, de jobb, ha ráhagyja. Fontos okosan átgondolni, hogy milyen harcokba megy bele kamasz gyermekével, hiszen ha mindenen összeveszik vele, akkor pár éven keresztül mást sem fognak csinálni, csak harcolni.

#probléma
2014.09.09.

Irányíthatatlan és éretlen tinik

Az irányíthatatlan fiatalok többsége úgy gondolja, hogy már elég nagy ahhoz, hogy kezébe vegye az élete irányítását. Igaz ugyan, hogy tévednek, de ezzel a mentalitással gyakorta állítják falhoz a szüleiket, akik ezért kénytelenek felvenni a védelmi pozíciót, és remélni a legjobbakat.

#gyerek
2014.07.22.

Hogyan kezelje a vitákat gyermekével?

Még az olyan családok esetében is, ahol az idő nagy részében minden a legnagyobb rendben folyik, előfordulhatnak néha-néha ellentétek, viták, eltérő érdekek. A kérdés, hogy az ilyen helyzeteket hogyan lehet jól kezelni.

#hazugság
2014.05.30.

Ha a gyermeke hazudik

A tinik különböző okok miatt hazudhatnak a szüleiknek. A háttérben meghúzódó probléma súlyosságától függően akár maga a hazugság ténye is elhalványulhat a szülő szemében.

#lopás
2014.05.23.

Segítség, a gyerek lop!

A saját csemetéjüket gyakran úgy ismerik a szülők, mint aki segítőkész és szorgalmas, idejében megcsinálja a házi feladatát, segít a háztartásban, jól nevelt. Nehéz elhinni, hogy ez a gyerek képes mások értékeinek az eltulajdonítására is.

#gyerek
2014.05.12.

Hogyan bánjon a szófogadatlan kamasszal?

Mi a helyzet azokkal a tinikkel, akik nem hajlandóak szót fogadni szüleiknek? Vajon ők képezik a kivételt, a szélsőséget, vagy ez is csak a „normális” tinédzserlét velejárója? Miért van, hogy a kamasz nemcsak figyelmen kívül hagyja azt, amit a szülő mond neki, hanem egyenesen kerüli az olyan helyzeteket, ahol esetleg hallgatnia kellene rá?

Rossz gyerek-szindróma: Hiperaktív vagy csak túl élénk?
#hiperaktív
2014.04.24.

Rossz gyerek-szindróma: Hiperaktív vagy csak túl élénk?

Pörög, pattog, mint akit felhúztak, akár egy nagy sebességgel száguldó autó, amelynek elromlott a kormánya és irányíthatatlanná vált. Általában ezeket a megállapításokat teszik a nehezen kezelhető gyerekről, és azonnal kész a következtetés: hiperaktív. Az így "elkönyvelt" gyerek aztán viseli magán a bélyeget, hogy antiszociális, nem való közösségbe, hátráltatja a többiek játékát, tanulását. "Pedig a dolog nem ilyen egyértelmű" - állítja Hajdú Ágnes fejlesztőpedagógus, aki sok hiperaktív gyerekkel foglalkozik munkája során.

#lázadás
2014.04.10.

Hogyan kezelje a kamaszkori lázadást?

A KamaszPanasz egy rövid útmutatóval szeretne segíteni, hogy megértse, mi áll a kamaszok lázadásának hátterében, és azt is megtudhatja, hogy hogyan kezelheti azt. A legtöbb gyerek a kamaszévek során nyíltan megkérdőjelezi a szülei, illetve a felettük állók tanácsait, véleményét és hatalmát.

#gyerek
2014.03.28.

Hogyan kezelje 17 éves gyermekét?

Egy 17 éves tinédzsernek általában már kevesebb a konfliktusa a szüleivel, de még mindig több függetlenségre vágyik, és eszerint is cselekszik. Ebben a korban már a szülőknek is feltűnik a különbség, látják, hogy mennyivel érettebb a csemetéjük, és mennyivel több felelősséget vállal.

#gyerek
2014.03.24.

Hogyan kezelje 16 éves gyermekét?

A legtöbb 16 éves jól érzi magát a bőrében, és már tisztában van azzal, hogy hogyan működik a világ. Az elmúlt évek alatt sokat tanultak önmagukról, és már azt is tudják, mikor vannak csúcsformában, és mikor kevésbé. Ezt ugyanúgy meglátják a szüleiken is, akik derült égből villámcsapásként kapnak tőlük kritikát vagy megjegyzéseket.

#lop
2014.03.19.

Segítség, lop tőlem a gyerekem!

Rajtakapta gyermekét, hogy engedély nélkül pénzt vett el Öntől, esetleg az Ön bankkártyáját használja online rendelésekhez? Sajnos a düh, a csalódottság, és mindazok a vegyes érzések, melyeket ezek után a leleplezett akciók után érez, könnyen elronthatják a kapcsolatát a gyermekével. Íme néhány tipp szakértőinktől, hogyan kezelje a fennálló problémát.