Szülőknek, apa

#Szülőknek #apa

342 db cikk a témában

#problémás gyerek
2014.01.29.

A szülő hibája, ha problémás a gyerek?

A szülők gyakori félelme, hogy ők maguk a felelősek a gyerekük problémáiért, ezzel azonban nem segít a gyermekének, sőt, feleslegesen marcangolja önmagát. Ehelyett gondolkodjon azon, hogy hogyan tud a lehető legjobban segíteni a gyermekének!

#túlsúlyos
2014.01.28.

Mit tehet, ha gyermeke túlsúlyosnak érzi magát?

„Anya, én kövér vagyok?” Az ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre valójában igen nehéz válaszolnia egy szülőnek. Hogyan segíthet a gyerekének, hogy egészséges önképe és önértékelése legyen, a tényleges testsúlyától függetlenül?

#problémás gyerek
2014.01.24.

A problémás gyermek ismertető jelei

Arra a fiatalra mondjuk azt, hogy problémás, akinek negatív, kirívó, rossz viselkedése bajba sodorja magát és esetleg a körülötte élőket. Ha a problémás viselkedés továbbra is folytatódik, akkor a fiatal nem válik boldog és sikeres felnőtté.

#közössségi oldal
2014.01.21.

Biztonsági tippek a közösségi oldalak használatához

Egy felmérés szerint a mai digitális világban a tinik kétharmadának van már valamilyen profilja egy vagy több közösségi oldalon, de van, hogy ugyanazon portálon több felhasználói fiókkal is jelen vannak. Ráadásul ezeket intenzíven látogatják is, a többség akár napi több órát is eltölt a monitort bámulva és teljesen elmerülve az online világban.

#depresszió
2014.01.15.

A kezeletlen depresszió veszélyei

Ha nem veszik észre és kezelik még időben a tiniknél fellépő depressziót, akkor a következmények igen súlyosak lehetnek, akár halálos kimenetelű tragédiába is torkollhatnak.

#karácsony
2013.12.26.

Karácsony problémás gyerekkel

A téli szünidő és az ünnepek leginkább arról szólnak, hogy a boldog család együtt tölti békében, szeretetben az idejét. Ha azonban problémás gyermek is van a családban, akkor a karácsony minden lesz, csak boldog és békés nem. Íme, 6 olyan tipp, mely segíthet átvészelni az ünnepeket.

#alkohol
2013.10.22.

A tinik mértéktelen alkoholfogyasztása

Az egészségügyi felmérések eredményei azt mutatják, hogy a tinik 45%-a iszik alkoholt, míg ezen fiatalok 64% pedig rendszeresen túlzásba viszi az ivászatot, részt vesz kifejezetten lerészegedés, tivornyázás céljából rendezett bulikon.

#vagdosás
2013.10.17.

Önmagukat bántalmazó tinik

Önvagdosás: valamilyen hegyes vagy éles tárgy által (borotvapenge, kés, olló, üvegszilánk, körző, stb.) sérülések (vágás, szúrás, karcolás) okozása a saját testükön. Ez egyfajta mentális probléma, az öncsonkítás egy formája.

#drog
2013.10.11.

Még egy beszélgetés a drogról

Néhány szülő úgy gondolja, hogy elég egyszer elmondani a drogokkal kapcsolatos veszélyeket és figyelmeztetéseket gyermekének, és ezzel le is van tudva a dolog. Ez azonban tévedés, egy egyszeri beszélgetés még nem jelent semmit, a szülői munka sokkal többről szól!

#szex
2013.09.19.

Törvények tartanák vissza a fiatalokat a szextől?

A mai tinik egyre fiatalabban válnak biológiailag éretté, és ezzel párhuzamosan, egyre korábban találkoznak az első szexuális élményekkel. Mindez persze korántsem jelenti, hogy az érzelmi, pszichológiai érettséget is fel lehetne ily módon gyorsítani.

#öngyilkosság
2013.08.29.

Ha a tizenéves késztetést érez, hogy öngyilkosságot kövessen el

Bármely esetben, amikor arról értesülünk, hogy egy tizenéves öngyilkos lett, arra gondolunk, hogy kárba veszett egy élet. Természetesen nincs jó öngyilkosság, de amikor egy fiatal, aki előtt még ott van az egész élet és végez magával, az különösen tragikus.

#marihuána
2013.08.15.

Beszéljen gyermekével a drogokról!

Újabban olyan aggasztó adatok kerülnek napvilágra, melyek szerint az amerikai középiskolások egyharmada szív marihuánás cigarettát, többnyire alkalomszerűen vagy csak kipróbálja. A trend nálunk is terjedni látszik.

#szexuális
2013.08.12.

A fiatalok szexuális magatartása

Jelen statisztikák a serdülők szexualitásával kapcsolatos kérdéseken alapul. A szexuális aktivitásra, a szexuális élet kezdetére, a védekezésre és az óvszerhasználatra.