Szülőknek, anya

#Szülőknek #anya

486 db cikk a témában

#serdülő
2012.02.12.

Nevelje sikeresen tini gyermekét! (1. rész)

Az első lépéshez némi erőbefektetésre és időre lesz szüksége, de ne csüggedjen, jusson eszébe, hogy minden kezdet nehéz. Segítségként némi iránymutatást adunk ehhez.

#tanulási nehézségek
2012.01.26.

Hogyan élhetünk együtt egy tanulási problémákkal küzdő gyermekkel?

A különféle tanulási nehézségek igencsak meg tudják nehezíteni az iskolai életet, de nem csak a gyermeknek jelent problémát, hanem komoly kihívás elé állítja a szülőket és tanárokat is. Nagy erőfeszítésbe kerül még az átlagos tanulmányi szint elérése és szinten tartása is.

#tévé
2011.12.09.

Még mindig a televízió az uralkodó médium a gyermekeknél

Még mindig a televízió az uralkodó médium a 8-14 évesek körében, de az internetezés szorosan követi a televíziózást - számolt be a KID.COMM kutatási projekt eredményeiről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának egyik tagja egy műhelybeszélgetésen.

#mobil
2011.11.29.

Sok veszélyt rejtenek a gyerekek által használt okostelefonok

Karácsony közeledtével a gyerekeknek vásárolt okostelefonok veszélyeire hívja fel a szülők figyelmét a Safer Internet (Biztonságosabb Internet) konzorcium, a fiatalok biztonságos internethasználatért dolgozó program magyar kutatások eredményeire hivatkozva körültekintő gondolkodásra buzdítja a szülőket.

#hajnalhasadás
2011.11.26.

A Hajnalhasadás első része káros a kamaszokra?

A sorozat kétségtelenül a fiatalokat, tiniket célozza meg, mint potenciális nézőközönséget. Egyes szakértők szerint a negyedik részben már felnőtt tartalmak is láthatóak a filmvásznon, melyek nem biztos, hogy a tinik számára elfogadható látványt nyújtanak.

#reggeli
2011.11.19.

Felmérés a reggelizési szokásokról

A válaszadó szülők 53 százaléka ragaszkodik ahhoz, hogy reggelizzen a gyermeke, a többieknél azonban elmaradhat az első étkezés - derült ki egy októberben készült felmérésből.

#fogamzásgátló
2011.11.18.

Felírassak-e hormonális fogamzásgátlót a gyerekemnek?

Renáta csinos, fiatal anyuka. Kislánya 10 éves, és egyelőre még jobban érdeklik a játékok, mint a fiúk. Renátának azonban már most határozott elképzelései vannak arról, hogy ha kislánya néhány év múlva kamaszkorba lép, milyen módszereket ajánl számára a védekezésre.

#úszás
2011.11.11.

A szülők bevezetnék a kötelező úszást

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint be kellene vezetni az úszásoktatási normatívát a közoktatásban, s a szervezet öt évre visszamenőleg megnézné, mire használták fel az önkormányzati iskolák a mindennapos testedzésre biztosított finanszírozott időkeretet.

#plasztika
2011.10.12.

A 13 éves lányom mellplasztikát akar

Az én szépséges, 13 éves lányom meg van győződve arról, hogy az egyik melle nagyobb, mint a másik. Hiába hajtogatom neki folyamatosan, hogy ez teljesen normális, még fejlődésben van, és majd idővel változik a teste.

#főzés
2011.10.08.

Tud magára főzni a gyermekem?

Egy tinilány édesanyjaként, gyermekem utolsó középiskolai éveiben rengeteg kérdés foglalkoztat, sok álmatlan éjszakát okozva. Bejut az egyetemre? Ki tudjuk majd fizetni? Boldogul majd egyedül? És mi is nélküle?