Főoldal / SZÜLŐKNEK / Tippek szilveszteri buli szervezéséhez
  2015-12-28

Tippek szilveszteri buli szervezéséhez

A szilveszter hagyományosan családi ünnep, ilyenkor összejönnek a rokonok, amit a fiatalok ugyanúgy élveznek, mint a többiek. Azonban az otthoni mulatás mellett szórakozásra és ünneplésre adnak lehetőséget a különféle rendezvények, utcabálok, ahol mindenki extrém viseletbe öltözhet és kedvére ehet-ihat.

- hirdetések -

Azonban a szülők számára akad néhány bukató is egyben, ha tini gyereküket felügyelet nélkül engedik el valamilyen rendezvényre. A felhőtlen szórakozás érdekében nem árt, ha előre felkészül és elbeszélget gyermekével, érthetően adja a tudtára, hogy mit lehet és mit nem. Tisztázza, hogy mi az, amit ön elvár tőle. Például időben mondja meg hova megy és kikkel, meddig tervezi az ottmaradást, legyen elérhető telefonon. Ha ezen túl van, akkor lehet készülni, tervezni a szilveszteri mulatságot.

4-6 héttel a szilveszteri buli előtt

Hozzon döntést a legalapvetőbb dolgokról! Milyen nagyra tervezi a partit? Lehet-e otthon tartani vagy nagyobb, megfelelőbb térre lesz szükség? Amennyiben egy nagyobb helységre lenne szüksége, akkor időben érdeklődjön a lehetőségekről, valamint ha talál alkalmasat, azt minél előbb foglalja le, mert a jó helyek hamar elkelnek és könnyen hoppon maradhat. Valamint egyeztesse le a meghívandó vendégekkel, hogy ráérnek-e az ön által megjelölt időpontba, illetve idejében tudjanak az eseményről, hogy ők is tervezhessenek előre.buli

Szervezheti közös épületbe, de más-más terembe a fiatalok és az idősebbek pariját, így a tinik a közelbe lesznek, de mégse a szülőkkel együtt.Ezek az elsődleges kérdések, melyeket minél hamarabb tisztázni kell.

Tervezze mega várható költségeket, a partira szánt keretösszeget! Mennyit szán a parira és mennyit enged a gyermekének költeni, ha megy valahova - ezt legjobb, ha közösen döntik el. Otthoni parti esetében beszéljen össze a meghívottakkal, hogy ki mit hozzon, mivel segítsenek be például a dekorálásnál.Ha nem otthon kerül megrendezésre a buli, akkor ossza el a költségeket arányosan a többiekkel, terembérlés, étel-ital, egyebek.

2-4 héttel a szilveszteri parti előtt

Vendégek formális meghívása. Még a karácsonyi szünet előtt küldje el a meghívókat, hogy mindenki időben megkaphassa azokat, valamint a meghívottak is tudjanak tervezni, szervezni időben.   

Döntsön a dekoráció és a programok felől! A különféle játékok, események színesebbé, hangulatosabbá tehetik az ünnepet, ne feledkezzen el ezek megszervezéséről sem!

Megjegyzés: Ha valamilyen kiegészítőt, kelléket online katalógusból rendel, akkor számoljon azzal, hogy időben megérkezzen a kívánt dolog, mert ilyenkor csúcsforgalom van a postán és a csomagküldő szolgálatoknál.

Az utolsó hét

Nézze át a dolgokat még egyszer! A vendégek megkapták mind a meghívókat, ki az, aki még nem jelzett vissza stb. Számoljon a lehetséges minimum-maximum létszámmal. Megérkeztek e szükséges kellékek, van mindenből elég, ha nem, mit lehet tenni?

Szükséges dolgok beszerzése. Vigye magával gyermekét is, hogy segítsen, illetve lássa, mit hogyan kell csinálni egy ilyen szervezés-beszerzés során. Használjon listát, amire már előre összeírt minden szükségeset és fontosat. Ha a gyermek elég nagy, akkor végezheti ő a bevásárlást, vagy a barátaival közösen, segítsen neki a lista összeállításában.

Ne feledkezzen meg egy-két megbízható beépített személyről, ha esetleg nem lennének elérhető közelségbe a gyerekek, például idősebb testvér, barát, rokon. Valamint már ilyenkor döntsék el, hogy ki vállalja a buli utáni takarítást.

A szilveszteri parti estéjén

Pihenjen és élvezze önfeledten a bulit! Előre láthatólag ez egy hosszú éjszaka lesz, készüljön fel, ha esetleg rá kéne néznie a gyerekekre, a telefon legyen kéznél. Élvezze a partit, de csak módjával!

(M.T., about.com)