Vágyak

#Vágyak

493 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
Egyéjszakás kaland - Megéri?
#egyéjszakás kaland
2023.06.13.

Egyéjszakás kaland - Megéri?

Mi a helyzet egy egyéjszakás kalanddal? Például valakivel, akit régóta ismersz, netán egy új netes ismerőssel, esetleg egy baráttal. Ez azt jelenti, hogy valaki olyannal létesítesz szexuális kapcsolatot, akivel nem jársz.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek
#fogamzásgátló
2023.06.10.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek

A válasz nagyon rövid is lehetne, hiszen a rendelkezésünkre álló tudományos vizsgálatok alapján mondhatnánk: a pajzsmirigybetegség nem befolyásolja a hormonális fogamzásgátló alkalmazhatóságát, és a hormonális fogamzásgátlók sem befolyásolják a pajzsmirigybetegségek kialakulását vagy lefolyását. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy a kombinált hormonális fogamzásgátló tabletták egyáltalán nem hatnak a pajzsmirigyhormonok termelődésére.

A terhesség első 15 jele
#terhesség
2023.06.08.

A terhesség első 15 jele

Tudnod kell, hogy a terhesség legkorábbi jelei közül sok nagyon hasonlít a premenstruációs (menstruációt megelőző) szindróma tüneteihez. Ezért hiába próbálják – főleg a nemi életet éppen megkezdő fiatalok – tünetek alapján megjósolni, teherbe estek-e vagy sem, ezt nem lehet!! Sok várandós nő számol be enyhe alhasi görcsökről, nyomásérzésről és a mellek érzékennyé válásáról.

Szexuális balesetek: mi a teendő?
#szex
2023.06.05.

Szexuális balesetek: mi a teendő?

Biztos te is tudnál mesélni az ismeretségi körödből olyan sztorit, ahol a nem megfelelő védekezés okozott fejfájást a szerelmes párnak. Ilyenkor aztán egy másodperc alatt hatalmas pánik lesz úrrá a bajba esett gerlepáron, hiszen nem kicsi a tétje a következményeknek.

A szeretkezés közbeni fájdalom: dyspareunia
#menstruáció
2023.06.01.

A szeretkezés közbeni fájdalom: dyspareunia

A szeretkezés közbeni fájdalom gyakrabban fordul elő nőknél, ám a férfiakat is érinti ez a probléma. A cukorbetegség okozta magas vércukorszint gyakran növeli annak esélyét, hogy ezek a fájdalmak megjelenjenek.

Mire figyelj abortusz után?
#abortusz
2023.05.29.

Mire figyelj abortusz után?

Mindenkire másképp hat egy abortusz. Azonban bárhogy is legyél fizikálisan vagy érzelmileg, újra össze kell szedned magadat!

Nemi betegségek, amik ellen az óvszer sem véd
#óvszer
2023.05.27.

Nemi betegségek, amik ellen az óvszer sem véd

Tévhit, hogy az óvszer véd minden fertőzés ellen. Tény, hogy a legtöbb nemi betegség a vér útján terjed, tehát kis sérülések útján jut el a kórokozó egyik gazdából a másikba. Természetesen ezek ellen véd az óvszer. Azonban vannak olyan betegségek, amik ellen az óvszer nem véd.

Miért fontos az előjáték?
#előjáték
2023.05.26.

Miért fontos az előjáték?

Akárki is mondta, hogy a legfontosabb dolog a jó befejezés, biztosan nem beszélgetett el őszintén egy nővel sem az előjáték fontosságáról.

Hogyan mondd el a partnerednek, hogy nemi betegséged van?
#szex
2023.05.23.

Hogyan mondd el a partnerednek, hogy nemi betegséged van?

Nem könnyű elmondani a barátodnak vagy barátnődnek, hogy szexuális úton terjedő betegséged van. Elképzelted már azt, hogy hogyan mondanád el a társadnak, ha ilyenfajta betegséged lenne? Ez egy igen kényes téma, ráadásul sosem tudhatod, hogy a társad mit fog reagálni rá. De bármilyen nehéz is legyen, sokkal jobb, mintha nem mondod el. Neked is jól esik, ha a partnered őszinte veled.

Szex bódult állapotban
#alkohol
2023.05.20.

Szex bódult állapotban

Csak egy pár italt iszom. Az még rendben van, ugye? - Lehet, hogy igen, de attól még óvatosnak kell lenned. Az alkohol tolerancia nagyon eltérő szinten állhat különböző embereknél. Némelyeknek mindössze pár ital kell ahhoz, hogy lerészegedjenek.

Fogamzásgátló tabletták
#fogamzásgátló
2023.05.20.

Fogamzásgátló tabletták

Ez az egyetlen fogamzásgátló módszer, amely nemcsak a terhesség, hanem a méhen kívüli terhesség ellen is véd. Más fogamzásgátlási módszernek nincs ilyen hatása a méhen kívüli terhesség ellen. Továbbá véd a kismedencei gyulladások, petefészek gyulladás, a petefészek- és a méhtestrák, a vastagbélrák valamint az endometriózis ellen is. Az endometriózis egy igen kellemetlen nőgyógyászati megbetegedés, erős alhasi fájdalommal és a hasban összenövések kialakulásához vezet, valamint a női eredetű meddőségek jó részéért felelős.

A legelvetemültebb szex-tévhitek
#szex
2023.05.17.

A legelvetemültebb szex-tévhitek

Úgy gondolod, biztos tudásod van a szexről, és különbséget tudsz tenni valós és valótlan között? Teszteld le tudásodat, mi igaz és mi nem, mert most utánanézünk néhány szex mítosznak, és leszámolunk a tévhitekkel.

Mikor kezdődnek a terhesség tünetei?
#terhes
2023.05.14.

Mikor kezdődnek a terhesség tünetei?

Sok tévhit kering az interneten a terhességgel és tüneteivel kapcsolatban. A legfontosabb, amit tudnod kell, hogy a tünetek egyénenként változnak. Van, aki olyan szerencsés, hogy szinte alig érzékel a terhességi tünetekből valamit, ám vannak olyan esetek is, amikor az anya minden kellemetlen tünetet megtapasztal.

Maszturbálás: tabu, pedig vannak előnyei
#szex
2023.05.11.

Maszturbálás: tabu, pedig vannak előnyei

Nem lehet már úgy tévét nézni, hogy ne találkozzunk néhány másodpercnyi szexualitással. Mégis olyan ritkán beszélünk róla őszintén. Te mit gondolsz az önkielégítésről? Mersz róla beszélni, vagy szégyelled magad még csak a maszturbáció gondolata miatt is?

Mik az orális szex veszélyei?
#orális szex
2023.05.08.

Mik az orális szex veszélyei?

Az orális szex lehet élvezhető és egészséges része egy komoly párkapcsolatnak, amennyiben mindkét fél akarja, de arról sokan nem tudnak, hogy komoly veszélyei is vannak.