Vágyak, fogamzásgátlás

#Vágyak #fogamzásgátlás

104 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
#std
2016.01.22.

Nemi betegségek tesztje az orvosnál

A szexuális úton terjedő betegségek (STD-k) vizsgálatára számtalan módszer van. Hogy megtudd, neked melyik vizsgálati módszerre van szükséged, és az mivel jár, olvasd el cikkünket!

#fogamzásgátló
2015.12.22.

Okozhatnak-e trombózist a fogamzásgátlók?

A fogamzásgátlók trombózisfokozó hatásával kapcsolatban elég sok tévhit él az emberekben. Prof. dr. Blaskó György, véralvadási szakértő, belgyógyász, klinikai farmakológus megvilágítja a helyzetet.

#esemény utáni tabletta
2015.12.14.

Mennyire megbízható a 72 órás tabletta?

"Ha valamilyen hiba csúszik a védekezésbe (pl. kiszakad az óvszer), és szükség van a 72 órás tablettára, akkor az mennyire biztonságos? Meg lehet benne bízni, hogy biztosan nem lehet terhes az ember? Valamint azt szeretném tudni, hogy 18 év felettieknek adnak-e csak, és fiúk is kérhetik-e?"

Megváltozhat a menstruáció a szextől? Orvos válaszol kérdés
#menstruáció
2015.11.20.

Megváltozhat a menstruáció a szextől? Orvos válaszol kérdés

A barátnőm és én először szeretkeztünk. Óvszerrel védekeztünk, ő pedig szed fogamzásgátlót is, hogy szabályozza a ciklusát. Ennek ellenére egy hete késik a menstruációja. Barna folyás van, de menstruáció nincs. Normális, hogy megváltozik a menstruáció az első szex után?

#szex
2015.07.18.

Hé, fiúk! Felelősségteljes választást!

Ha fiú vagy és van barátnőd, akkor ez a cikk neked szól. Bár nem te leszel terhes, és nem te kerülsz a nagyobb veszélybe, mégis felelősségteljes döntéseket kell hoznod, ha nem szeretnél apa lenni. Rengeteg módszer van a születésszabályozásra, pirulák, hormonális kezelések, amelyek csak a nőket terhelik (de ezek semmiféle védelmet nem nyújtanak a nemibetegségekkel szemben). Ha születésszabályozásról van szó, akkor a nők többsége az óvszert javasolja. Tehát meg kell értened, hogy ami talán neked kényelmes, az a partnered számára korántsem veszélytelen! Ezért felelősséggel kell döntened!

#esemény utáni tabletta
2015.06.02.

6 fontos tudnivaló a sürgősségi fogamzásgátlásról

Bárkivel előfordulhat, hogy a használt fogamzásgátló eszköz meghibásodik, például elszakad az óvszer, de ilyenkor sem kell kétségbe esni! Ezekben az esetekben sürgősségi fogamzásgátló tablettával előzhetjük meg a nem kívánt terhességet. Ezek a szerek akkor hatnak a legbiztosabban, ha a tablettát az aktus után 24 órán belül bevesszük, ezért fontos lenne, hogy minél hamarabb hozzáférjünk.

#fogamzásgátlás
2015.04.21.

Mennyire biztonságosak a hormonmentes fogamzásgátlók?

Számos egészségügyi oka lehet annak, ha egy nő a hormonmentes védekezést választja. Jó tudni tehát, melyik módszer mennyire hatékony - dr. Hintalan Albert, az Oxygen Nőgyógyászat szakorvosa az ún. Pearl-indexről beszélt.

Gyakori tévhitek a szexről
#szex
2015.02.22.

Gyakori tévhitek a szexről

A hiedelmek mindig nagyon veszélyesek, különösen, ha nem tudunk különbséget tenni a tévhit és a valóság között. Az alábbiakban összeszedtünk néhány, a tinik életében gyakran felmerülő kérdést a szexről.

#terhes
2013.11.14.

Terhesség: egyetlen döntés megváltoztathatja az életedet

Cikkünkben a 15 évesen teherbe esett Sáráról olvashattok, közvetlenül azelőtt, hogy világra hozta kisfiát. A tinimami megpróbál megbirkózni a jelenével és a múltjával, és továbbra is próbál a jövőre tervezni. Megrázóan tanulságos az esete!

#fogamzásgátlás
2013.11.12.

Teherbe estem az esemény utáni tabletta ellenére?

Tisztelt Szakértő! Aggodalmaim vannak az esemény utáni tabletta eredményességével kapcsolatban. November 26-án voltam először együtt a párommal, a védekezés elmaradt, viszont nem élvezett belém.

#fogamzásgátlás
2013.05.17.

Orális fogamzásgátlás: az elhízástól félnek legjobban a magyar lányok

A fogamzásgátlók alkalmazásával kapcsolatos spontán aggodalmak jellemzően nem a tabletta hatékonyságára vagy a szedés körülményességére fókuszálnak, hanem sokkal inkább a testre gyakorolt közvetlen hatásokra. Ennek ellenére a fiatal lányok 15%-ának van környezetében olyan ismerőse, akinél a fogamzásgátló tabletta rendszertelen szedése okozhatott nem kívánt terhességet – derül a Szinapszis Kft. kutatásából, amelyet a cég orális fogamzásgátlót szedő vagy annak alkalmazását a közeljövőben tervező 16-24 éves lányok körében végzett.