Vágyak, fogamzásgátlás

#Vágyak #fogamzásgátlás

104 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
#szex
2017.01.09.

A szex miért olyan nagy dolog?

Miért beszélnek az emberek olyan sokat a szexről? A felnőttek miért mindig a lehetséges kockázatokat említik? Talán rejtegetni akarnak valamit a fiatalok előtt?

#óvszer
2016.11.24.

Hogyan győzd meg partnered az óvszerhasználatról?

Habár nem is olyan könnyű, de a védekezésről akkor kell beszélgetni, még mielőtt ténylegesen szükséged lenne rá. Ha nem beszéltek róla, az veszélyeztetheti az egészségeteket, hiszen az óvszer nyújtja a legbiztosabb védelmet a nemi úton terjedő betegségekkel szemben. Szóval hogyan is lehet legyőzni az óvszerről való beszélgetés miatti szégyenérzetedet?

#szex
2016.11.05.

Mikor tegyem fel a kondomot?

A barátomnak mikor lenne esedékes felhelyeznie a kondomot az együttlét közben? Rakja fel ő, vagy nekem kellene? Válogatás a szakértő válaszol rovat leggyakoribb kérdései közül.

#szex
2016.10.24.

Két óvszer jobban véd?

Két óvszer használata egy időben nem ajánlott, hiszen nem nyújt nagyobb védelmet, mint egy, ráadásul ha kettőt húzol fel egyszerre, akkor az óvszerek anyagai kidörzsölhetik egymást, ezáltal könnyebben megsérülnek, és el is szakadhatnak.

#terhesség
2016.10.18.

Terhes lehetsz, ha…

Bár manapság számtalan módja van a védekezésnek, sok fiatal mégis, akaratlanul teherbe esik. Emellett sok módszerről alakultak ki tévhitek, miszerint ezekkel nem is lehet teherbe esni. Pedig igen!

#fogamzásgátlás
2016.08.14.

Elhízást okozhatnak a hormonális fogamzásgátlók?

Te is hallhattad már, hogy a hormonális fogamzásgátló eszközök - például a fogamzásgátló tabletta, tapasz vagy injekció - hatására a lányok felszedhetnek néhány kilót. Ezeknek a szereknek valóban lehetnek mellékhatásaik, de használatuk nem jár feltétlenül elhízással!

#esemény utáni tabletta
2016.05.30.

Esemény utáni tabletta: akkor is véd, ha többször volt aktus?

Mennyire befolyásolja az esemény utáni tabletta hatását az, ha egy alkalommal többször is történik közösülés és nem védekezem? Ugyanaz a hatás várható attól függetlenül, hányszor létesítettem védekezés nélküli szexuális kapcsolatot az adott este folyamán? A szakértő válaszol.

#szex
2016.05.10.

7 gyakori tévhit a nemi életről

Milyen esélyed van a WC ülőkéről betegséget szerezni, teherbe eshetsz-e az első szex során, vagy a menstruációs időszakban? Mi az összefüggés a sürgősségi fogamzásgátló és az abortusz között, elhízáshoz vezetnek-e a fogamzásgátló tabletták? Íme, a válaszok!

#fogamzásgátló
2016.05.05.

Fogamzásgátlás és dohányzás: életveszély?

A női szervezet kényes egyensúlyát már a legkisebb mértékű dohányzás is képes felborítani. Dr. Demjén László, nőgyógyász a dohányzó nőknek ad fogamzásgátlási tanácsokat.

#fogamzásgátlás
2016.05.02.

Fogamzásgátló tabletta: tények és tévhitek

Sok tini, akinek már van stabil párkapcsolata, és az óvszert kényelmetlennek tartja, más fogamzásgátló módszer után néz. Szóba jöhet ilyenkor a fogamzásgátló tabletta. Viszont a lányok legtöbbje a fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatban még mindig hamis mendemondáknak hisz.

#fogamzásgátlás
2016.05.01.

Anya nem akar a fogamzásgátlásról beszélni, mit csináljak?

Hány éves kortól lehet szülői beleegyezés nélkül fogamzásgátlót szedni? 15 éves vagyok (nyáron leszek 16). 5 éve menstruálok. Nagyon korán értem. Több, mint 2 éve van barátom. Nagyon szeretjük egymást, és komolyan gondoljuk kapcsolatunkat. Szeretnénk egy fokkal tovább lépni.

#szex
2016.04.11.

Nem csak a szüzességed a tét!

Úgy gondolod, hogy készen állsz a szexuális életre? Gondoltál már arra, hogy esetleg terhes lehetsz vagy egy egész életre kiható nemi úton terjedő betegség áldozatává válhatsz? Mielőtt beadod a derekad, mérlegeld a kockázatokat.