Főoldal / SZEX / Anális szex: bűnös vagy szexi?
  2015-08-20

Anális szex: bűnös vagy szexi?

Sokan úgy gondolják, hogy ez nagyszerű és kellemes. Mások szerint egyenesen undorító és „bűnös”. Egy dologban azonban mindkét csapat megegyezhet. Veszélyes. Sokak szerint az anális szex egy tabu dolog, amit csak a homoszexuálisok csinálnak, de valójában – az orvosok szerint- a heteroszexuálisok is előszeretettel űzik ezt a válfaját a szexnek.

Professzor James C. Achtzehn szexuális professzor csapata által készített felmérés szerint, a házas férfiak 50%-a, míg a házas nők 25%-a próbálta már az anális szexet legalább egyszer.

Természetellenes?

Amikor a fiatalokat kérdezték az anális szexről, rengeteg erős elutasító és negatív választ kaptak. Laura szerint: „Az Isten nem az anális szexet szánta az ember szórakozásául”. „ Szerintem a legundorítóbb fajtája a szexnek, és nem szexelnék így a barátnőmmel, még ha a kapcsolatunk is múlna rajta” – mondta George.

Az emberek miért reagálnak így? Amint meghallják azt a szót, hogy anális, egyből valami kimondhatatlanul rossz és káros dologra gondolnak. Pedig az anális szex korántsem az – tette hozzá Prof. James.

Mások szerint az anális szex oké. „Én személy szerint szeretem az anális szexet” – mondta Kevin. „Sok lány azonban fél tőle, mert úgy gondolják, hogy nagyon fájni fog. Néhány lánynak igen, de valójában ez nem nagy cucc. Csak egy másik módja a szexnek”

„Szerintem a tinédzserek nagy része úgyis kipróbálja, főleg a férfiak, hiszen úgy gondolják itt más az érzés. De szerintem ez sokkal inkább férfi dolog.” – tette hozzá Angel.

Nagy kockázat

„Amikor a terhességre vagy a születésszabályozásra gondolunk, az anális szex során szinte egyikkel sem kell foglalkoznunk. Nagyon kevés ugyanis az esélye annak, hogy valaki terhes legyen ilyen módon. Ez ugyanis csak akkor valósulhat meg, ha a végbélnyílásból ondó kerül a hüvelybe. Azonban, ha az STD-kről beszélünk, az egyik legveszélyesebb szexfajta.” - nyilatkozta Tracey Adams, aki az STD oktatására specializálódott.

„A végbélnyíláson a különböző fertőző szexuális úton terjedő betegségek sokkal könnyebben gyökeret vernek- magyarázta. Szóval, ha valaha is anális szexre adod a fejed, mindig használj kondomot! Nem győzzük elégszer és elég hangosan mondani! A kondomok használata meg tudja állítani az STDk terjedését!”

A végbélnyílás különböző baktériumokat tartalmaz. Ezek egészségesek, de csak ott, a test bármely másik részén károsak lehetnek. Ezért, nem szabad anális szex után vaginális szexre váltani, mivel rengeteg szennyeződést vihetünk át. Ha már váltunk cseréljünk kondomot, vagy mossuk meg a péniszünket!

A másik, hogyha az anális szex mellett döntesz, használj vizes alapú kenőanyagokat. Ezek segíthetnek abban, hogy ne szakadjon el a kondom, és így talán maga a szex sem fáj annyira. (Ne használj vazelint, ez ugyanis a kondom kiszakadásához vezethet).
Az anális szex szintén fájhat, ha a nyomás túl erős vagy túl gyors, ekkor az izom görcsbe rándul. Ez azt jelenti, hogy te még nem igazán szeretnéd ezt, vagy a partnered túl durva. A végbélnyílásod körülötti izom egyből összerándul, hogyha valami idegen test közeledik felé. Ezért sokszor kezdik az anális szexet az ujjakkal. És sokszor itt be is fejezik.

Légy biztos!

"Most már tulajdonképpen mindent tudsz a fizikális veszélyeiről. De nem árt, ha érzelmileg is megvizsgáljuk ezt az aktust. Ugyanúgy, mint minden más szex típusnál, itt is, ha ebbe belekényszerítenek szorongást, későbbi szexuális problémákat okozhat.” – mondta Achtzehn.

„Mint minden más viselkedést, úgy ezt sem szabad azért csinálni, mert mindenki más csinálja, vagy, mert valaki más szeretné, hogy csináljuk. Ez nagyon egészségtelen. Csak akkor csináld, ha olyan partnered van, akiben megbízol –és természetesen – úgy gondolod, hogy ez az a dolog, amire te ténylegesen vágysz.” –zárta le beszédét a Professzor.

(Cs.B.)

 

  Kapcsolódó cikkek