szex
#Vágyak

A 10 legjobb dolog, amit tehetsz a szexuális életedért - 2. rész

2009.08.06.
2 perces olvasási idő

A szex bizonyos szempontból ezerszer egyszerűbb, mint bármi más. Viszont ha egy másik oldaláról vizslatjuk, nos, akkor nincs bonyolultabb dolog nála.

Az őszinteség, mint a legtöbb dolog otthon kezdődik, más szóval magunknál! A szex ilyen szempontból egy valóságos aknamező lehet, téveszmék, manipulációk, félresikerült tapasztalatok és egyéb olyan dolgok, amiket senki nem próbálna ki szívesen. Őszintének és rátermettnek lenni a szexuális életedben ez a legnagyobb kincs, mert ez által lesz egészséges és normális a kapcsolatod és a szexuális életed egyaránt!

3. Élj a való világban!

Ne szexelj csak a partnered kedvéért! Mindent alaposan vizsgálj meg! Ne sajnáld az időt, hogy eldöntsd neked mi a jó, és mi nem! Hidd el, ha odakerülsz, hogy döntened kell, szükséged lesz azokra az alapelvekre, amiket felállítasz! Például, ha úgy érzed, te még nem állsz készen a szexuális életedre, ezeket az érzéseket ne dobd el, csak azért, mert ő mást akar, és ne tedd meg csak azért, hogy ne menjetek szét! Ha szeret, ez nem fogja befolyásolni! Ha pedig kérdéseid vannak a szexszel kapcsolatban, légy tisztában a partnered válaszaival is!

Készíts listát! Mérd fel a helyzetedet, hogy például adott szituációban mi történne, mit „okozna” az őszinteséged. Tehát, ha például félsz elmondani a szüleidnek, hogy szexuálisan aktív vagy, vagy el akarod mondani a párodnak, hogy készen állsz, vagy nem állsz készen, esetleg homoszexuális vagy biszexuális vagy, akkor készíts egy listát! Az egyik oldalán legyenek az őszinteségből származó negatívumok, a másikon pedig a pozitívumok! Ezután mérlegelj, majd pedig dönts, ahogy jónak látod! Néha ez segít tisztán látni és legyőzni félelmeinket!

Maradj őszinte! Ha tudod, hogy lehetetlen elmondani a szüleidnek, vagy a barátaidnak azt, hogy te már szexuálisan aktív vagy, lépj túl ezen a dolgon, és amíg lehet, maradj őszinte. Ha nem találsz olyan embert, akiben megbízol, és ő is benned, akkor se hazudj! Ne mondj olyan dolgokat, mint például örökké szeretni foglak (ami lehet, per pillanat úgy van, de nem tudod biztosan betartani) vagy, hogy soha többé senkivel! Csak olyanokat mondj, amivel tisztában vagy, hogy tényleg betartod! Ez a szexuális életedre is egyaránt vonatkozik!

Kérj őszinteséget, minden olyan személytől, aki ha kicsit is, de közrejátszott a kapcsolataidban! Szülők, barátok, család, doktorok, és ugyanakkor tanuld meg elfogadni az őszinteséget, még akkor is, ha ez nem egyszerű! Őszintének lenni nem mindig hálás feladat, sok ember elmondja, mint is gondol valójában és nem feltétlenül azt, amit hallani szeretnénk, ez nem mindig egyszerű, de a legjobb módja a kapcsolatok fenntartásának!

4. Győzzük le a „drámai” függőségünket!

Ez könnyebb, mint akárki is gondolná! Különösen, ha fiatalok vagyunk. Fiatalként elég nyugtalanok vagyunk: talán az iskola miatt, talán azért,k mert a baráti körünk éveken keresztül nem változik, talán a városunk vagy falunk az, amely hátráltat bennünket vagy egyszerűen csak készen érezzük magunkat arra, hogy továbblépjünk, de a korunk miatt nem tudunk. Ezért nem meglepő, hogy izgatottak leszünk, ha belép egy szerelem az életünkbe.

Sok fiatal csak a hatalmas hirdetőoszlopokról, és a TV-ből ismeri, hogy mi is az igazi dráma. A legtöbb fiatal azonban keveri a szerelemmel, a vonzalommal és a valódi kapcsolattal. Az írók szeretik a műfajt, és sokan a valós életben is drámát keresnek, vagy találnak, de ez többnyire csak a felfokozott érzelmi állapot miatt van! Ritkán alakul ki valódi igazi dráma!

Amikor igazi drámába kerülsz, mérd fel a terepet, mikor még nem állsz benne mindkét lábaddal. Sokszor a legjobb megoldásnak az tűnik, hogy visszalépünk egyet, majd megnézzük, hogy mit is lehet ilyenkor tenni. Ez sokszor egy kis törést eredményezhet, de higgyétek el, ki fogtok belőle jönni!

A szeretet legjobb tesztje az, amikor megvizsgálod magadban, hogy hogyan is szereted a másikat. Ha itt a legnyugodtabb és a legcsendesebb verziót találod, valószínűleg tényleg szereted. De ha csak a hangzat miatt és a legnagyszerűbb dolgok miatt választod őt, nos akkor valószínűleg nem szereted. De kivételek azért akadnak!

Érmet nem kapunk azért, hogy ki szenvedi a legtöbbet! Főleg, ha a bajt csak magunknak csináljuk! Sokszor kapunk negatív üzenteket, azzal kapcsolatban, hogy legjobb lenne, ha kijönnénk ebből a rossz kapcsolatból, de ezek többsége hazugság! Amikor a dráma már eléri a Shakespeare-i magasságokat, akkor mindenki próbáljon meg eggyel hátrébb lépni, és kívülről belelátni abba, hogy tulajdonképpen mi is történik. Ez a módja annak, hogy kikerülj egy drámainak tűnő helyzetből, és hidd el, idővel minden jobbra fog fordulni, még akkor is, ha nem az lesz az eredmény, amit kezdetben vártál!

Folytatjuk...

(Cs. B.)