Főoldal / SZEX / A síkosító lecsúsztathatja az óvszert?
  2011-01-23

A síkosító lecsúsztathatja az óvszert?

Kedves szakértő! Ha valakinek problémái akadnak a kondom felhelyezése során, biztonságos síkosítót használni a kondom belső oldalán? A lecsúszás valószínűsége nem fog ezzel nőni?

 

Kedves kérdező!

Ha latex vagy poliuretán kondomokat használsz, a síkosítók könnyen azt éreztethetik veled, hogy minden túl sima és túl csúszós. Természetesen a síkosító nem csak abban segít – hogyha egy keveset használsz a kondom belsejében -, hogy könnyen felcsússzon a kondom, hanem például sokkal érzékenyebbé teszi a makkodat is.

kondomNe feledd, a síkosítóból bőven elég mindösszesen pár csepp is az egész kondomra, vagy kondomba! Nincs párolgás, nincs síkosító vesztés. Ha azonban túl sok síkosítót használsz, a kondom nagyon könnyen lecsúszhat a péniszről. Latex kondomoknál szigorúan csak víz, vagy szilikon-bázisú síkosítókat használj, ugyanis az olaj alapú síkosítók károsíthatják a latexet, ami a gumi kiszakadásához vezethe.Egyébként néhány csepp síkosítót a tested pénisz körüli részeire is rakhatsz, hiszen ezzel csak még könnyedebbé teheted a szexet. De itt is csak mértékkel!

Ha női kondomokról van szó, a helyzet egy picit más, de szerencsére jó értelemben. Ezek a kondomok egy bizonyos poliuretán nevű műanyagból készülnek. Normális körülmények között az ilyen kondomokkal való szeretkezés némi hanggal jár, azonban jelen esetben a síkosító nem csak a komfortérzetet, hanem a hanghatást is csökkenti. Néhány csepp síkosító, és tökéletes a kényelem és az élvezet.

(Cs.B. - http://www.goaskalice.columbia.edu )

 

  Kapcsolódó cikkek