terhesség
#Vágyak

Divat lenne a tini terhesség?

2009.12.21.
1 perces olvasási idő

Nem, most nem a bulvárok által kicsámcsogott Britney-Spears-húga-Jamie-Lynn-ről szeretnék beszélni, bár az is szintén tanulságos. Inkább egy kevésbé ismert példát ismertetnék.

A novemberi Teen Vogue címlapján a 19 éves Jourdan Dunn és a 18 éves Chanel Iman szerepelnek, a „Tini szupermodellek - Jordan és Chanel a csúcsra törnek” cím felett. A magazin belsejében Jourdan és Chanel mesélnek szupermodell karrierjükről, de az embereket nem igazán ez érdekli. Jourdan ugyanis babát vár decemberre, és ebben mind a barátja, anyukája és modellügynöksége támogatja.

Bár volt némi vita arról, hogy terhes tiniként hogy tehetik Jourdant egy ilyen neves magazin címlapjára, de akárcsak Jamie Lynn Spearst, vagy egyéb terhes tinisztárokat, őt is „reklámozzák”, beszélgetnek vele a tini terhességről, mindent lerendeznek ennyivel. Az, hogy ez milyen példát mutat az újságot lelkesen vásárló és bújó tini lányoknak, inkább nem is fejtegetem.

Nézzünk helyette egy picit rá a borítóra! Most őszintén, meg tudnád mondani, hogy a lányok közül melyikőjük vár babát? Nem tudom, hogy vagytok vele, de én ránézek és azt mondom, hogy „ááá, ez csodás, én is terhes tini szupermodell akarok lenni!!” Persze átgondolom, hogy ő egy nemzetközileg is ismert, híres szupermodell, mindenki támogatja, és egészen jól megoldja a baba problémát, észszerű, hogy nem akarok a helyében lenni.

Értem, hogy neki ez nem okoz olyan nagy problémát, de gondoljunk csak bele, ha kiáll ország-világ elé egy ilyen népszerű magazinban, és a tinik nagy része nem gondolja át felelősen a „teherbeesés-dolgot”, simán hiheti azt, hogy mindez csak móka és kacagás. Bár Jourdan azt nyilatkozta, hogy terhessége nem volt tervezve, és nagyon nehezen éli meg az egészet, mégsem gondolta végig, hogy ilyen esetben nem kéne címlapokon mutogatni azt, hogy milyen jó dolog is terhes tininek lenni.

Ti mit gondoltok? Baj, hogy a Teen Vogue terhes tinit rak a címlapra? Oszd meg velünk véleményed a hozzászólásban, vagy ugorj fórumozni!

(Gy.A)