férfi fogamzásgátlás
#Vágyak

Férfi fogamzásgátlás

2011.02.16.
1 perces olvasási idő

A születésszabályozás ma már mindenki előtt ismert fogalom. Legyen szó fiatalról, idősebbről, férfiról vagy nőről, mindenki egyaránt érzékeli ennek a szónak a fontosságát. De amíg a lányoknak számtalan lehetőségük van hogy megvédjék magukat, a fiúknak sokkal beszűkültebbek a lehetőségeik.

A fiúk védekezési módszerei

• Önmegtartóztatás,
• Kondom,
• Szex helyett csak szexuális játék, előjáték,
• Megszakított közösülés,
• Ondóvezeték elköttetése.

Bár nem közvetlen módja, de a terhesség megelőzését tudja elősegíteni, hogyha a partnereddel a tudatos szexről és annak megelőzési módszereiről beszéltek.

Kettős védelem a biztonság érdekében

Ha a nő valamilyen védekezési módszert használ, a férfinak ajánlott kondomot alkalmazni vagy legalább megszakított közösülést végrehajtania. Például, ha a partnered tablettákat szed, neked ajánlatos óvszert használnod, ugyanis így sokkal nagyobb az esélye annak, hogy nem lesz a partnered terhes, mintha csak az egyik módszert használtátok volna. Emellett a kondom megakadályozza a különféle szexuális módon terjedő betegségek terjedését is.

A mi célunk, hogy segítsünk neked, és tényeket, valós dolgokat közöljünk veled. Bármelyik módszerről könnyen találhatsz cikket oldalunkon, és reméljük, mindez segítségedre lesz! Ha pedig esetleg mégsem találnád meg azt, amit szeretnél, kérdezz bátran orvos szakértőinktől! Készséggel állnak rendelkezésedre!

(Cs. B.)