szex
#Vágyak

Szex - ha a mellékhatásokról nem akarod az orvost kérdezni 2.

2009.10.12.
2 perces olvasási idő

Mindannyian szeretnénk megvédeni magunkat, és partnerünket. Ezért fontos, hogy mindketten a biztonságos szexet válasszuk. Ha megfelelően védekezünk, minimálisra csökkenthetjük az STD-k és a terhesség kockázatát. Nem beszélve arról, hogy így megkíméljük magunkat és a családunkat is a felesleges izgalmaktól.

Mi a helyzet a szexuális játékokkal? Ez egy érdekes kérdés. Nyilvánvaló, hogy vannak emberek, akiknek vannak speciális „izgatószerei”. Lehet ez vibrátor, vibrációs gyűrű, vagy egyéb szexuális játék, a tárház ma már szinte kifogyhatatlan. Azonban itt sem szabad megfeledkeznünk a fertőzésekről!

Mindig tartsd tisztán

Különös figyelmet kell fordítanunk a szexuális segédeszközök tisztántartására. Fontos, hogy mindig tartsuk tisztán, akkor is ha partnerrel használjuk, és akkor is, ha egyedül. Ugyanis ezeken az eszközökön baktériumok telepedhetnek meg, melyek később a szervezetbe jutva különböző fertőzéseket okozhatnak. Ha pedig megosszuk valaki mással is ezeket az eszközöket, akkor sajnos egy STD-re is nagyobb az szexesélyünk.

Ne takarékoskodj a kondommal

A legjobb módszer, ha ezeket a játékokat is kondommal védjük. Ugyanis ezt tudjuk cserélni, ha mások is használják, sőt kell is cserélnünk. De ugyanúgy, mint a valódi szexnél, ha testnyílást váltunk, például végbélnyílás után vaginálisan szeretnénk használni, akkor is kell kondomot cserélnünk.

Ha nem használsz kondomot fontos, hogy megfelelően tartsd tisztán a segédeszközt. Használat előtt és után is gondoskodj a megfelelő fertőtlenítésről. Ezek a játékok különféle anyagokból készülnek, ezért fontos, hogy mindig alaposan olvassuk el a használati útmutatót. Van, amelyiket vízbe kell áztatni, és van, amelyikhez pedig egyáltalán nem érhet víz.

Ha már szexuális játékokat használsz, mindig kifejezetten erre a célra készített eszközöket használj. Ne használj törékeny dolgokat, például üveget! Tartsd tisztán a játékot, és akkor még sokáig nyugodtan használhatod!

Síkosítók

És mi a helyzet a síkosítókkal, folyadékokkal? Ezek a kellékek, akár hiszitek akár nem, szinte elengedhetetlenek a biztonságos szex érdekében. Ugyanis a folyadékok által sokkal kényelmesebb lesz a szex, és sokkal inkább lehet élvezni, biztonságosan is. Nem beszélve, hogy csökkenti az esélyét annak, hogy kilyukadjon a kondom.

Ha síkosítót vásárolsz nem árt odafigyelni, hogy a megfelelőt válaszd! Soha ne használj olaj alapú síkosítót latex kondommal, ugyanis ez a kondom kilyukadásához vezethet. Latexhez csakis víz bázisú, vagy szilikon alapú folyadékokat használj!

Hogyan teszi jobbá a szexet a védekezés? Egyikkőtöknek sem tesz jót, ha a terhesség vagy egy szexuális úton terjedő betegség miatt kell aggódnotok. Ez lerombolhatja a kapcsolatotokat, és a további szexuális életedre is kihatással lehet. Ezért a biztonságos szex mindenképpen fontos.

Ez ugyanis

• Nagyobb szexuális magabiztosságot ad
• Segít, hogy meghosszabbítsátok az előjátékot, és hogy biztosan orgazmust érjetek el
• Növeli egy kapcsolatban a bizalmat és az intimitást
• Sokkal tisztább, egyenesebb lesz a kapcsolatotok
• Növeli a kommunikáció hatékonyságát szex közben

Ne feledd

Szex előtt sose igyál annyi alkoholt, hogy ne tudd, hogy merre vagy! Ekkor ugyanis könnyen megfeledkezhetsz a védelemről. Így pedig kiteszed magadat a különféle betegségeknek, fertőzéseknek. A droggal ugyanez a helyzet!

Hát remélem egy átfogó képet adtam arról, hogy miért jó ha biztonságosan szexeltek. Remélem ezzel hozzájárultam, hogy te se állj be az STD fertőzöttek sorába.

Nem tudod, hogy készen állsz e a szexre? Végezd el a tesztünket, melyet az oldalunkon találsz, ha őszintén kitöltöd az eredmény is igaz lesz! Sok szerencsét, és biztonságos szexet!

(Cs. B.)