/ SULI / munka

SULI munka kategória (72)

Az állam 12 ingyenes félévet biztosít a felsőoktatásban, ami jó esetben egy bachelor és egy master képzésre is elég. Ha 2010 előtt kezdtünk, a második BSC, vagy MA képzésért azonban fizetni kell, már persze ha bevalljuk az előzőt.
2010-11-02
Tanulás munka mellett - milyen szabályok vonatkoznak a munkáltatóra és a munkavállalóra? Jól gondold meg, bevállalod-e.
2010-10-01
Még a gazdasági válság és a növekvő munkanélküliség közepette is könnyen találnának munkát Olasz- és Franciaországban a villanyszerelők, vízszerelők, szabók, cipészek, cukrászok, pékek, mégis kevés fiatal jelentkezik szakmunkásképzésre. Mindenki diplomát akar ugyanis.
2010-08-26
Lehet idegentest az orrban, garatban, a gyomor-bélrendszerben, a légutakban, a fülben és a nemi szervekben. A gyermekek sok csodára képesek, de ez nem csak remek képességeikre vonatkozik, hanem találékonyságukra, ötletgazdagságukra is. Ezért találkozhatunk számos idegentesttel a kicsik szervezetében. Ha kistesóra vigyázol, vagy gyerekcsőszködésre adtad a fejed, íme néhány jó tanács!
2010-07-16
Pénz! Egyet jelent a szabadsággal, érettséggel, felelősséggel! A legtöbb tini számára a nyári szünet a legjobb időszak a pénzkeresésre, hiszen nyakadba szakadt a szünidő, a barátokkal kevesebbet tudsz találkozni, mert mindenki máshol nyaral, de azért jól jön egy kis pénz mozira, fagyira, fesztiválra. A gyermekfelügyelet az egyik legnépszerűbb nyári munka, itt megtudhatod, milyen követelményeknek kell megfelelned.
2010-07-05
A gyerekcsősz legnehezebb dolga kétségtelenül az esti lefektetés. A gyerkőc hallani sem akar az ágybabújásról, nyűgös, a szüleit akarja, vagy csak kijelenti, hogy egyáltalán nem álmos, és még egy kicsit játszana, tévézne, számítógépezne stb. Az alábbiakban néhány hasznos tippel szolgálunk az esti lefektetési procedúra megkönnyítésére.
2010-06-29
Ha szükséged van egy kis pénzre, miért nem dolgozol suli után, és válsz önmagad főnökévé? Itt van 5 tipp, hogy hogyan indítsd be a saját vállalkozásod.
2010-05-29
Az évek óta kiemelkedően népszerű kommunikációs képzésekre jelentkezők száma egyötödével esett vissza és ezzel kiesett a legnépszerűbb öt képzés közül.
2010-04-26
"Nos, hova mész érettségi után?” Sok fiatal unja már, amikor egyre-másra teszik fel neki ezt a kérdést. Függetlenül attól, hogy éppen tovább akarsz-e tanulni, el akarsz-e helyezkedni valahol, vagy adsz magadnak egy év pihenőt, érdemes elolvasnod az alábbi néhány gyakorlati tanácsot, hogy felkészülten dönthess.
2010-04-19
Az Európai Ifjúság Kutató tavaly decemberben végzett országos ifjúsági felmérése szerint a felsorolt 24 negatív társadalmi jelenség közül a válaszadók 92 százaléka fél Magyarországon a munkanélküliségtől, 88 százalékuk pedig ennek elkerülését jelölte meg a továbbtanulás fő okaként.
2010-03-01
A gazdasági válság hatásai a képzetlen kamaszokat is sújtja. Azok a fiatalok vannak a legnehezebb helyzetben, akik 16 éves koruk körül abbahagyták az iskolát, hogy dolgozzanak – közülünk háromból egy munkanélküli.
2009-05-15
A kultúr-sokk nem betegség, nem kóros állapot. Hétköznapi jelenség, amely akkor jelentkezik, amikor el kell hagyjuk megszokott környezetünket, s új, ismeretlen kulturális közegbe kerülünk, ahol tengernyi, egyszerre izgalmas és frusztráló újdonság vár ránk. Szomorúság, lehangoltság, idegesség érzése uralkodik el rajtunk, s szeretnénk mielőbb hazamenni. Jó hír, hogy ez az állapot nem tart örökké, valahogyan tehát át kell vészelni a nehéz időszakot.
2009-02-16
<<  1 ... 3 4 5  >>