#Suli, munka #középiskola

86 db cikk a témában

#matematika
2011.11.18.

Félsz a matektól?

A matektól való félelem legyőzésének kulcsa nem feltétlenül a számolási képességek fejlesztésében, hanem inkább a negatív érzések kezelésében rejlik. Egy új tanulmány szerint a legtöbb rossz érzés (szorongás, félelem, aggodalom, teljesítménykényszer) gyakran eltereli a koncentrálóképességet a konkrét feladatról.

#health 2.0
2011.11.10.

Magyar volt a legfiatalabb résztvevő a berlini Health 2.0 konferencián

Második alkalommal rendezték meg november elején az európai szintű Health 2.0 elnevezésű egészségügyi szakmai konferenciát. A kétnapos eseményen Berlinben a legújabb és legjobb egészségügyi online technikákat és e téren szerzett tapasztalataikat osztották meg az európai országok képviselői egymással.

#suli
2011.11.07.

Benyújtották az új köznevelési törvényt

Benyújtotta szombaton a nemzeti erőforrás miniszter az új köznevelési törvényről szóló javaslatot az Országgyűlésnek, a 104 oldalas dokumentum többi között rögzíti, hogy a tanév végén legalább hatvannapos nyári szünetet kell biztosítani, a tankötelezettség 16 éves korig tart, és tartalmazza a pedagógus-életpályamodellben elérhető fokozatokat. A modell 2013. szeptember 1-én léphet életbe.

#suli
2011.09.07.

Tanórán kívüli tevékenységek

Unatkozol? Új kihívásokra vágysz? Természetesen bekapcsolhatod a TV-t és nézhetsz focit, röplabdát, teniszt, súlyemelést, tornát, aerobikot, vagy kimozdulhatsz, és végre valahára csatlakozhatsz az iskolai csapathoz, hogy ne csak nézd, de élvezd is ezeket a sportokat!

#zaklatás
2011.06.17.

Már rettegsz a következő tanévtől?

A tanév végével szinte minden diák örül annak, hogy többet nem kell tanulnia, gürcölnie. Mások annak örülnek, hogy végre nyaralhatnak, a Balatonban megmártózhatnak. És megint mások annak örülnek, hogy megszabadultak az osztálytársaiktól…

#zaklatás
2011.05.07.

Bajos csajok a suliban

A középiskola komoly kihívás lehet sok lány számára. Ebben az életkorban nagyon nehéz beilleszkedni.

#érettségi
2011.02.10.

Kötelező lesz az emelt szintű érettségi

Jövő héten kerül a kormány elé a felsőoktatási felvételi követelmények átalakításáról szóló rendelet. Ha a jogszabályt a jelenlegi formájában fogadják el, a 2012-ben érettségiző diákok tanulmányi pontszámába már legalább egy természettudományi tantárgy érdemjegyét be kell számítani, 2013-tól az egyetemi-főiskolai felvételihez pedig minimum egy tantárgyból emelt szintű érettségit kell tenni.

#iskola
2010.10.09.

A legdrágább középiskolák Magyarországon

A magyarországi magániskolák nemzetközi viszonylatban is belehúztak az árképzésbe. Bár Nagy-Britanniában 11 millió forintos éves tandíjról is tudunk, a nálunk működő, szinte kizárólag a budai hegyekben található nemzetközi illetőségű oktatási intézmények tandíj igénye a világon bárhol megállná a helyét. Mit tudnak a legdrágább iskolák?

#puskázás
2009.04.22.

Puskázás az érettségin

Az idei érettségihez közeledve egyre több hírt hallani a lebukott puskázókról. Elrettentés a legjobb megelőzés?