Suli, munka, főiskola

#Suli, munka #főiskola

79 db cikk a témában

#egyetem
2011.03.22.

Így működnek a diplomagyárak: mennyibe kerül, mire jó a hamis bizonyítvány?

Néhány nap alatt bármilyen diplomáról tökéletes másolatot készítenek a szolgáltatásaikat nyíltan hirdető „diplomanyomdák”: egy-egy olcsó, mégis valósághű másolatért mindössze ötven dollárt, vagyis tízezer forintot kell fizetni. Bár hivatalosan csak "szórakoztató célokra" lehet használni a megvásárolt okleveleket, a cégek - a biztonság kedvéért - orvosi diplomát soha nem készítenek.

#egyetem
2011.02.17.

Egyetemek és főiskolák rangsora

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2010-ben is bekerült a tíz legnépszerűbb képzés közé a kommunikáció és médiatudomány szak, amelyre több mint 2200-an adták be a jelentkezésüket.

#felvételi
2011.02.10.

Hogyan lehet elbukni a felvételit?

Fellebbezhet-e az a diák, aki azért nem ért oda az egyik művészeti egyetem felvételi vizsgájára, mert ugyanazon a napon egy másik intézmény alkalmassági tesztjén kellett részt vennie? Elbukhatja-e a felvételit az a végzős középiskolás, aki hibásan töltötte ki a jelentkezési lapot, és mi történik akkor, ha a pluszpontokat érő szociális hátteret nem bizonyítják hiteles dokumentumokkal?

Élet a középiskola után?
#továbbtanulás
2010.04.19.

Élet a középiskola után?

"Nos, hova mész érettségi után?” Sok fiatal unja már, amikor egyre-másra teszik fel neki ezt a kérdést. Függetlenül attól, hogy éppen tovább akarsz-e tanulni, el akarsz-e helyezkedni valahol, vagy adsz magadnak egy év pihenőt, érdemes elolvasnod az alábbi néhány gyakorlati tanácsot, hogy felkészülten dönthess.