Suli, munka, főiskola

#Suli, munka #főiskola

79 db cikk a témában

#aradi 13 vértanú
2012.10.06.

Tegnap hősök kellettek, ma mártírok - Kik voltak az aradi vértanúk?

Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc bukása után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.

#felvételi
2012.07.24.

Felvettek? Tudj meg minden információt!

Fontos dátum a mostani a felvételizőknek: nyilvánossá váltak a szeptemberben induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárai. Most kiderül, sikerült-e bejutnod a kiválasztott egyetem vagy főiskola képzésére.

#egyetem
2012.04.03.

Egyre többen puskáznak az egyetemeken

Angol egyetemisták tízezreit kapták puskázáson az egyetemi vizsgák, a zárthelyik és a házi dolgozatok esetében, a tendencia egyre csak nő.

#felvételi
2012.03.04.

Egyre népszerűbb az E-felvételi

A felsőoktatási e-jelentkezések során 580.881 bejelentkezést regisztrált az üzemeltető, a felvételizők több mint 300 ezer dokumentumot töltöttek fel, majd 26 ezren indítottak bankkártyás fizetést; a péntek éjfélkor zárult jelentkezések során összesen 66.519-szer próbáltak a felhasználók az Ügyfélkapu útján hitelesítést kezdeményezni - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

#egyetem
2012.02.02.

Egy hétre bárki egyetemista lehet

Egy hétig kortól, végzettségtől, tanulmányi eredményektől függetlenül bárki egyetemistának érezheti magát a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán. Február 6-tól öt tanítási napon 71 kurzus óráiba hallgathatnak bele az érdeklődők - tájékoztatta Medgyesi Konstantin egyetemi oktató az MTI-t.

#diploma
2012.01.26.

Sokat ér a magyar diploma, de a munkahelyeken több gyakorlati tudás kell

A fiatal felnőttek fele szerint az életben való boldoguláshoz nagymértékben hozzájárul a diploma, s további háromtizedük is közepes jelentőséget tulajdonít a felsőfokú végzettségnek - derül ki az Ipsos F and F témában végzett felméréséből, amelynek összegzését szerdán juttatták el az MTI-hez. A fiatalok által felállított rangsor első helyén az ELTE áll, amelyet a Corvinus, illetve a Műegyetem követ.

#felsőoktatás
2012.01.21.

Szerződést köt az állam a támogatott diákokkal

Szerződést köt az állam a felsőoktatásban állami támogatással tanuló diákokkal; a képzési idő kétszeresét kell Magyarországon dolgozniuk - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár pénteken a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

#egyetem
2012.01.06.

Hányan tanulhatnak tovább állami pénzen 2012-ben?

Az állam 2012-ben összesen 33 ezer 927 a felsőoktatásba belépő új hallgatónak, köztük felsőfokú szakképzésre, alapképzésre valamint egységes, osztatlan képzésre felvett diáknak biztosít ingyenes képzést. A kormány szerdai döntéséről szóló tájékoztató szerint 15 ezer 550 hallgató kaphat részleges, 50 százalékos támogatást a képzési költséghez.

#család
2012.01.05.

A hagyományos családmodell segít a tanulásban

A hagyományos családmodellben felnövő fiúgyerekek nagyobb valószínűséggel teljesítenek jól az iskolában és kerülik el a felfüggesztést, mint az egyedülálló anyák által nevelt társaik - derült ki egy amerikai tanulmányból.

#miniszter
2012.01.04.

Miniszterek diploma nélkül: elég egy érettségi a karrierhez?

Nem jellemző, de azért máshol is előfordul, hogy a kormányfő olyan politikust nevez ki miniszternek, aki soha nem járt egyetemre vagy főiskolára. Míg az Egyesült Államokban minden tárcavezetőnek van diplomája, Nagy-Britanniában már akad olyan politikus, aki csupán érettségit szerzett.

#főiskola
2011.12.30.

Ilyen lesz a felsőoktatás

Az Országgyűlés pénteken elfogadta az új felsőoktatási törvényt, eszerint magyar állami ösztöndíjjal, részösztöndíjjal, és önköltséges formában folytathatják a jövőben tanulmányaikat a felsőoktatási hallgatók. A törvény melléklete a jelenlegi állapotnak megfelelően állami, egyházi és magán egyetemeket és főiskolákat rögzít.

#nyelvvizsga
2011.12.26.

Diploma nyelvvizsga nélkül: nem csitul a vita

Hetek óta tart a vita a hároméves "nyelvvizsga-amnesztiáról", és még közel sincs vége: a nemzetierőforrás-miniszter szerdán nyújtott be egy újabb módosítót, amely alapján csak azok a végzett hallgatók kapnák meg nyelvvizsga nélkül a diplomát, akik az egyetemek-főiskolák saját, belső nyelvi vizsgáját leteszik.

#felvételi
2011.12.04.

A gazdasági képzések rangsora

A Felvi 2012-es gazdasági egyetemek és főiskolák rangsorában mind a hallgatói, mind az oktatói kiválóság alapján a Budapesti Corvinus Egyetem áll az élen, a gazdálkodástudományi kar (BCE-GTK) – megtartva tavalyi eredményét – a hallgatói, míg a közgazdaságtudományi kar az oktatói listán utasította maga mögé a többi gazdasági képzést - tette közzé az eduline.hu portál csütörtökön.

#felvételi
2011.11.20.

Keresztfélév: teendők a jelentkezési határidő után

November 15-ével még nem ér véget a keresztféléves képzésekre felvételizők teendőinek sora. A jelentkezés benyújtása után még hátra van néhány lépés, mint a hiánypótlás, vagy az adategyeztetés. Aki tovább olvas, az biztosan nem marad le semmiről sem.