Suli, munka, dolgozat

#Suli, munka #dolgozat

46 db cikk a témában

#írás
2016.02.05.

Kreatív írás: hogyan fejleszthető a fogalmazásod?

Hidd el, hogy van mondanivalód, ez pedig másokat is érdekelhet, aztán már csak az írást kell gyakorolnod addig, amíg el nem éred a célodat, hogy fejlődjön a fogalmazásod, a stílusod. Igen, tanulható, fejleszthető a kreatív írás, akár az iskolában is.

#suli
2015.05.26.

Hogy tanuljak a témazáróra?

Pénteken matek témazáró, töri felelés és angol szódoga. Ismerős a helyzet? Itt az idő, hogy bepánikolj? Nyugi, van néhány módszer, melyek segítségével egyszerre akár három teszten is jól tudsz teljesíteni.

#vizsga
2015.05.02.

Tippek, hogy ne szúrd el a vizsgát

Ha elolvasod, megtudod, hogy miért nem megy át sok ember a vizsgákon, még ha készül is rá. Mikor veheted biztosra, hogy rossz jegyet kapsz?

#dolgozat
2015.04.13.

Tuti tippek a dolgozatok sikeres megírásához

Izzadsz, a ceruzád végét rágod, remeg a gyomrod, miközben a tanár a feladatlapokat osztja? Rengetegen (köztük a felnőttek is) izgulnak, ha tudásukról kell számot adniuk.

#érettségi
2014.05.07.

Bolsevik diktatúra és rendszerváltás a töriérettségin

A bolsevik diktatúráról, a rendszerváltásról és az 1989-es alkotmányról, a magyarországi holokausztról, Marxról és a liberalizmusról, az ókori kultúráról, valamint a közép-európai országok 2001 és 2009 közötti gazdasági teljesítményéről is kaptak kérdéseket a diákok a középszintű töriérettségi első, rövid feladatokból álló részében - tudta meg az eduline.

#érettségi
2013.05.06.

Berzsenyi és Márai művei a magyarérettségin

A középszintű magyar érettségi szövegértési feladatában az anayanyelv elsajátításáról szóló tanulmányt kellett értelmezniük az érettségizőknek. Az esszéfeladatban pedig egy Leszek Kolakowski lengyel filozófus egyik művének részlete, egy Márai Sándor-elbeszélés, valamint egy Berzsenyi Dániel- és egy Vörösmarty Mihály-költemény közül válaszhattak az érettségizők.

#suli
2012.11.26.

Dolgozatírási tippek

Ülsz, rágod a ceruzádat, miközben pillangók repkednek a hasadban mikor a tanárod elkezdi osztani a dolgozatkérdéseket? Sok ember - természetesen a felnőtteket is beleértve - rettegnek a dolgozatírástól. Az alábbi cikkben igyekszem olyan tanácsokat, tippeket adni, amik segítségével sikeresen megírhatsz egy dolgozatot úgy, hogy nem rettegsz közben.

#egyetem
2012.04.03.

Egyre többen puskáznak az egyetemeken

Angol egyetemisták tízezreit kapták puskázáson az egyetemi vizsgák, a zárthelyik és a házi dolgozatok esetében, a tendencia egyre csak nő.

#matematika
2011.11.18.

Félsz a matektól?

A matektól való félelem legyőzésének kulcsa nem feltétlenül a számolási képességek fejlesztésében, hanem inkább a negatív érzések kezelésében rejlik. Egy új tanulmány szerint a legtöbb rossz érzés (szorongás, félelem, aggodalom, teljesítménykényszer) gyakran eltereli a koncentrálóképességet a konkrét feladatról.

#puskázás
2010.03.18.

Puskázás - Ne becsüljük le a tanár képességeit!

Aki látta az Éretlenek című francia filmet, az szórakoztató formában kaphatott ötleteket a puskázásra vonatkozóan. De ötletek e nélkül is vannak. Csak annyi kell hozzá, hogy az életben legalább egyszer diák legyen valaki.

#iskola
2009.05.06.

Mitől lesz jobb jegyed?

Vezető szakemberek szerint hagyni kéne, hogy a diákok különböző szerekkel turbózhassák agybeli képességeiket és besegítsenek tanulmányi előmenetelükbe.