matek érettségi 2017
#Suli, munka

Matek érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

2017.05.10.
1 perces olvasási idő

Nyilvánosságra hozták a matematika írásbeli vizsga feladatlapjait, illetve javítási útmutatóit. Cikkünkből megtudhatod, mik voltak a helyes válaszok és infókat olvashatsz a vizsga menetéről.

Középszintű feladatok

2017. május 9. 8 órától a matematika vizsgatárgy írásbeli érettségi vizsgáira került sor. A matek érettségi középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tartott. A vizsgázók először az I. feladatlapot kapták meg, melyet 45 percük volt megoldani, a II. feladatlapra 135 percük volt. Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. A II. feladatlap két részre oszlik. A II. A rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A II. B rész három, egymással megegyező pontszámú feladatot tartalmaz, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

Emelt szinten

Az emelt szintű érettségi matematikából összesen 240 percig tartott. Az írásbeli itt is két részből állt, azonban a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatta meg az I. és a II. rész között.

Megengedett segédeszközök voltak

Vizsgázónként megengedett segédeszközök (közép- és emelt szinten is): függvénytáblázat (egyidejűleg akár többféle is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó, szögmérő, melyekről a vizsgázónek kellett gondoskodni. Ezeket az eszközöket a vizsgázók a vizsga során egymás között nem cserélhetik. Az érettségi dolgozatok javítása és értékelés központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Nézd meg a feladatlapokat és a megoldásokat!

Középszintű vizsga

Emelt szintű vizsga

A mai napon 8 órától a történelem vizsgával folytatódik a 2017-os érettségi időszak. Hamarosan itt olvashatod a töri feladatokat és a megoldásokat!
(KamaszPanasz-Oktatási hivatal)