Főoldal / SULI / Középiskolai felvételi - A legfontosabb időpontok 2017-ben
  2017-01-19

Középiskolai felvételi - A legfontosabb időpontok 2017-ben

Közeledik a nap, amikor minden középiskolába készülő kisdiáknak számot kell adnia a tudásáról a központi írásbeli vizsgán. Mikor lesz pontosan?

Íme, a legfontosabb időpontok

Február közepéig dönthetnek a továbbtanulásról a nyolcadikos, a hatodikos és a negyedikes diákok és a szüleik. Azoknak a tanulóknak azonban már januárban vizsgázniuk kell, akik olyan középiskolát választanak, amelyik írásbeli felvételit is szükségesnek tart - írja az eduline.hu.

TIPP Így készülj fel a vizsga napjára, ha izgulós vagy

Január 20.

Az Arany János Tehetséggondozó Programhoz csatlakozó intézmények eddig a napig szervezik meg az első találkozót a programba jelentkező diákokkal. 

- hirdetés -

Január 21.

Az általános felvételi eljárás kezdete. A nyolc-, hat-, öt- és négyosztályos középiskolák, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programhoz csatlakozó intézmények ezen a napon, délelőtt 10 órától tartják meg a központi írásbeli felvételit magyarból és matematikából.

Január 26.

Azok a diákok, akik a központi írásbeli vizsgára alapos ok miatt nem tudtak elmenni, és ezt igazolni is tudják, ezen a napon, 14 órától pótló írásbeli vizsgát tehetnek.

Február 9.

Eddig a napig az összes felvételiző megtudja, hány pontot szerzett a központi írásbeli vizsgán. Az Arany János Tehetséggondozó Programhoz csatlakozó intézmények is értesítik a diákokat, a szülőket és az általános iskolákat a pályázati eredményekről.

Február 15.

A középiskolai felvételi jelentkezési határideje − a diákoknak ki kell választaniuk az intézményeket és a tanulmányi területeket, és ezeket sorrendbe is kell állítaniuk. A tanulói jelentkezési lapokat az általános iskolák küldik el a középfokú iskoláknak és az Oktatási Hivatalnak, a hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezők szülei azonban közvetlenül is elküldhetik a jelentkezési lapot a kiválasztott intézményeknek és az Oktatási Hivatalnak.

A teljes cikk az eduline.hu oldalon olvasható.

Tovább a témában: Suli, Gimnázium, Középiskola, Tanulás, Vizsga