Főoldal / SULI / Angol érettségi 2016: íme, a feladatok
  2016-05-05

Angol érettségi 2016: íme, a feladatok

Angol nyelvből írnak érettségit ma reggel a diákok országszerte a középiskolákban. Az angol nyelv írásbeli vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Milyen feladatok szerepelnek a vizsgán?

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész az Olvasott szöveg értése 60 perc időtartamú, a második rész, a Nyelvhelyesség feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces Hallott szöveg értése vizsgaösszetevő következik, majd végül az Íráskészség 60 perc időtartamú feladatsora. 

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc. 

- hirdetés -

A vizsga feladatai

Az első információk szerint a középszintű angol érettségi első feladata egy vásárlói levél, ami után különböző állításokról kell eldönteni, hogy igazak vagy hamisak. A második feladat egy amerikai meteorológussal készített interjú, amiben csak a válaszok láthatók, a kérdéseket a vizsgázóknak kell megtalálni. A harmadik szöveg egy vicces óvodai szökés történetét meséli el, és a szövegről szóló állítások félmondatait kell összepárosítani. A negyedik feladat egy hiányos szöveget tartalmaz, a hiányzó mondatrészeket a vizsgázóknak kell megtalálni. A szöveg egy férfiról szól, aki feladta magát postán egy csomagban, hogy spóroljon az útiköltségen. - írja az eduline.hu.

A nyelvhelyességi részben Anglia védőszentjéről, Szent Györgyről kell egy szöveget elolvasniuk, és a hiányzó egy-egy szót kell helyesen felismerniük, majd a krími háborúban a katonákat hősiesen ápoló nővérről, Florence Nightingale-ről kell szöveget olvasniuk, a feladat itt is hasonló, a hiányzó szavakat kell pótolni. 

Friss! A történelem érettségi megoldásait itt találod>>

A magyar érettségi megoldásai>>

A matematika érettségi megoldásait itt találod>>

(KamaszPanasz - MTI, eduline.hu, oktatas.hu)

 

Tovább a témában: Suli, érettségi, Nyelvtanulás, Vizsga